Také letošní Tradiční městský ples v Prostějově bude tematický. Zatímco v posledních letech jsme se v Národním domě ponořili během plesu například do víru renesance nebo přenesli do doby Pernštejnů, letos bude hlavním motivem městského bálu stoleté výročí úmrtí Jiřího Wolkera a období první republiky obecně!

 

Statutární město Prostějov jako hlavní organizátor pořádá v pátek 12. ledna Tradiční městský ples, v pořadí již třiatřicátý. Samozřejmě jako vždy ve všech prostorách Národního domu. „Statutární město Prostějov spolu s Rádiem Haná srdečně zve na 33. tradiční městský ples. Hlavním motivem plesu bude výročí spojené s prostějovským rodákem, básníkem Jiřím Wolkerem, jehož život, tvorbu i předčasné úmrtí si budeme po celý rok 2024 připomínat. Ostatně celý ples se ponese v duchu první republiky,“ uvedla Milada Sokolová, první náměstkyně primátora Prostějova, která by na městském bále ráda viděla některé návštěvníky oděné do dobového šatstva... „Nedělám si iluze, že každý bude oblečený jako Oldřich Nový či Adina Mandlová. Ale bylo by to krásné,“ zasnila se Milada Sokolová, která Prostějovany zve na celý program plesu v Národním domě. „Těšit se můžeme například na vystoupení swingového uskupení Hot Sisters i taneční vystoupení v dobových kostýmech a spodním prádle, které nás zavede do období první republiky. A pozor, před losováním tomboly bude na návštěvníky čekat půlnoční překvapení,“ upozorňuje už nyní Milada Sokolová.

Zbývá dodat, že 33. tradiční městský ples bude zahájen v pátek 12. ledna v 19.30 hodin, o půl hodiny později proběhne v divadelním sále slavnostní zahájení s přípitkem primátora města Františka Jury.