Stejně jako mráz nespálí hluboké kořeny, tak ani ledová voda nemůže odradit správné otužilce. Právě ti se po roce opět setkali na březích malebného Nebeského rybníka ležícího mezi Drahany a Nivou. Celkem 28 z nich se na Štěpána ponořilo do vody o teplotě zhruba 2,3 °C.

Pokud jste tam ještě nebyli, tak si tam určitě zajeďte! Nebeský rybník a jeho okolí představují skutečně malebný kout krajiny. Právě do jeho vod se od podzimu noří místní otužilci z okolí. „Pravidelně sem zajíždí lidé z Nivy, Drahan, Otinovsi či třeba dětský lékař z Protivanova. Většinou chodíme individuálně, na Štěpána se tu však všichni potkáme. Letos nás doplnili ještě kamarádi, kteří se schází u Sandokana u Podhradského rybníka, a také členové DZP Haná, kteří se od ostatních lišili svými žlutými čepičkami,“ popsal Milan Škandera z pořádajícího Spolku přátel chladu.

Štěpánský ponor se zde letos konal již potřetí. Stejně jako loni i tentokrát u Drahan na Štěpána vládlo téměř „tropické“ počasí s teplotami přes 7 °C, voda si však stále uchovávala mrazivých 2,3 °C a na podstatné části rybníka stále ještě plavaly ledové kry. „Věříme, že příští rok se zde ve zdraví opět sejdeme,“ uzavřel Milan Škandera.