V Žárovicích to v sobotu večer žilo. Autobusy svážely z celého prostějovského regionu hosty oblíbeného Mysliveckého plesu v Žárovicích. Po hubených covidových letech, a dokonce roční povinné odmlce se tradiční bál do této obce u Plumlova vrátil. A to v plné parádě! Organizátoři připravili bohaté občerstvení, pestrou tombolu o atraktivní ceny a ze žárovického kulturáku se během plesu linula vůně zvěřinového guláše, svíčkové a dalších chuťovek. Nebylo divu, že pořadatelé vyprodali všechny vstupenky!

 

„Máme vyprodáno,“ tvářil se velmi spokojeně při návštěvě Večerníku Adolf Sušeň, hospodář pořádajícího Mysliveckého spolku Hubert Plumlov. Krátce po deváté hodině večerní byl už taneční parket v žárovickém kulturáku plný k prasknutí, okolní stoly byly obsazeny do posledního místečka. „Náš ples má už letitou tradici, pokud si dobře vzpomínám, vůbec první jsme uspořádali na začátku devadesátých let. Neradi akorát vzpomínáme na období covidové pandemie, jeden rok jsme museli dokonce ples zrušit. Už vloni jsme ale zaznamenali rapidní nárůst návštěvnosti a dnes máme dokonce vyprodáno. Beznadějně,“ pochvaloval si Adolf Sušeň a dodal, že organizátoři dokonce zorganizovali svoz hostů plesu jak z Prostějova, tak i Mostkovic, Plumlova a dalších obcí. „Letos jsme museli přidat i jeden autobus z druhé strany. Přijelo třicet hasičů z Bousína a Drahan,“ usmíval se hospodář pořádajícího Mysliveckého spolku Hubert.

Kulturní dům v Žárovicích praskal v sobotu večer ve švech, hostům k tanci a poslechu vyhrávala oblíbená kapela Romantica. „Letos jsme žádný doprovodný program nevymýšleli, nechali jsme volnou zábavu. Máme ale nadmíru bohatou tombolu, ve které máme přes 220 cen. Mezi ty hlavní patří televizor a také divočáci nebo jiná zvěřina. A jak určitě můžete po čichu zaregistrovat, zajistili jsme dnes perfektní kuchyni. Hostům podáváme svíčkovou, řízek s bramborovým salátem a domácí guláš, to vše samozřejmě ze zvěřiny. A velmi oblíbená je tady speciální myslivecká topinka, ta je hodně pikantní,“ sbíhaly se sliny při vyprávění Adolfa Sušně, který ještě pro zajímavost uvedl, že během sobotního Mysliveckého plesu v Žarovicích se podá přes 500 porcí jídel.

O tom, že se stovky hostů sobotního plesu v Žárovicích skvěle bavily, není snad třeba ani dlouze diskutovat.