Už po osmé od rekonstrukce Obecního domu v Držovicích se v této od Prostějova nejbližší vísce uskutečnil Ples obce Držovice 2024. V sobotu večer zavítali na bál všichni, kteří se prostě chtěli bavit a také si po dlouhé době společně zavzpomínat nebo prostě jen tak poklábosit. A jak je v Držovicích při této společenské akci zvykem, každý host se vítal speciálním drinkem.

 

„Říkáme tomu welcome drink, ten prostě nesmí chybět,“ přivítal Večerník na místním plese starosta Držovic Jaroslav Studený, který společně s ostatními organizátory bálu vítal jednoho hosta za druhým. „Nejdříve nás čeká předtančení v podání tanečního souboru a k tanci a poslechu dnes v hlavním sále hraje kapela Romantica Band. Máme pro návštěvníky připraveny hned dvě tomboly. V té velké jsou hlavní cenou poukazy pro dvě osoby do lázní ve Slovinsku,“ pochlubil se Jaroslav Studený s tím, že pořadatelé pochopitelně připravili také bohaté občerstvení.

Podobné plesy jsou mimo jiného také příležitostí k tomu, aby lidé zhodnotili uplynulý rok. „Rok 2023 byl u nás celkem poklidný, o to více se chystáme na ten letošní. Čeká nás přístavba školky nebo rekonstrukce silnice směrem na Smržice včetně parkovacích míst,“ doplnil ještě první muž Držovic Jaroslav Studený.