I na startu letošního roku ožila sokolovna v Otaslavicích několika plesy. Tyto slavnostní večery už tradičně zakončil víkend šibřinek. Nejprve se v sobotním večeru představili pod řadou masek dospělí, na něž v neděli odpoledne navázali ti nejmenší. Během obou dnů se tak vystřídalo ve zdejším areálu několik set návštěvníků. Všichni si užili skvělou atmosféru.

 

Sokolský, obecní, školní a šibřinky, takový je každoroční plán plesů v Otaslavicích. A ani letošek nepřinesl výjimku. „Myslím si, že za sebou máme další vydařený ročník, během kterého jsme si užili spoustu krásných, dojemných, ale i vtipných chvilek. Vše odstartovalo už v sobotu 13. ledna a o necelé dva měsíce nastalo zakončení v podobě šibřinek,“ ohlédl se za plesovou sezónou starosta místního Sokola Pavel Skalický, kde právě pod jeho hlavičkou proběhl první a závěrečný ples.

 

Na každém z plesů pak došlo i na vystoupení, jež k těmto večerům neodmyslitelně patří. Na závěrečné akci se už stalo tradicí, že si vystoupení připraví zdejší hasiči, kteří tak znovu stáli za choreografií. Se scénkou, v níž vystupoval i sám starosta obce Marek Hýbl, pobavili všechny přítomné. „První tři plesy jsou vždy formálnějšího rázu a lidé přijdou především na dobrou hudbu a posezení s přáteli. Šibřinky už jsou taková volná disciplína, kam se jde každý hlavně pobavit a odreagovat, což se znovu potvrdilo,“ hodnotil pozitivně Skalický, jenž také dodal, že u šibřinek vidí v posledních letech stoupající trend oblíbenosti. To se projevilo už druhým rokem. Celkově jej těšilo, že se návštěvníci rádi vrací po nucené covidové pauze. 

Hned v neděli dopoledne se pak sál převlékl do jiných barev a krátce po obědě už vítal nové návštěvníky. To totiž proběhly šibřinky pro nejmenší. Odpoledne plné her a radovánek nabídlo plejádu masek, kterým stejně jako v předešlých letech vládly pohádkové bytosti. V těchto kostýmech totiž dorazila nejen většina dětí, ale i organizátorek. Ty si pro děti kromě diskotéky připravily také různé sportovní aktivity, jež jim nevelký prostor dovolil. A za splnění daných úkolů nemohla chybět sladká odměna.  „Dětské šibřinky pro nás vždy znamenají svěží vítr, ale i jakousi rozlučku se zimním obdobím. Je to poslední akce končícího chladného počasí, která se koná uvnitř. Snad si to i letos nejen naši, ale i přespolní užili. Teď už se zase přesuneme k dalším tradičním akcím pořádaným venku. Už za týden se chystáme na první z nich,“ zakončil Pavel Skalický s tím, že už v sobotu přijde na řadu prvojarní výstup na Obrovu nohu.