Vloni 21. září krátce po poledni otřásly Otinovsí dva po sobě následující výbuchy. Tento okamžik změnil osudy spousty lidí. Při tragické události zemřel 41letý majitel nemovitosti, kde k výbuchu došlo. Exploze poškodila nejen dům, ale i více jak deset objektů v okolí. Jeden dům vyhořel úplně, zbyly jen obvodové zdi. Starší paní, která zde prožila skoro celý svůj život, našla azyl u svých nejbližších. Je to jako malý zázrak, že se při neštěstí nikomu dalšímu nic nestalo.  Podle posledních informací Policie ČR činí předběžná škoda  pět milionů korun. Příčinou byla podle všeho neopatrná manipulace s pyrotechnikou.

 

Chvíle solidarity jsou v těchto těžkých životních situacích jednou z nejdůležitějších, nejkrásnějších a nejdojemnějších věcí. Lidé okamžitě začali nabízet svou pomoc, a to ať už osobně při odstraňování následků, nebo chtěli přispívat i finančně.

Po zemřelém majiteli domu, kde k výbuchu došlo, profesionálním hasiči, zůstala rodina, tedy manželka a jejich dvě nezletilé děti, dcera Michalka a syn Davídek.

„Obec Otinoves se bezprostředně po události rozhodla zřídit dva účty – na jeden mohou lidé zasílat finanční pomoc poškozeným v okolí následkem exploze, na druhý účet mohou lidé poslat peníze pro pozůstalou rodinu,“ uvedl starosta Petr Kolář.  

Finanční pomoc v jakékoliv výši jim pomůže v těžkých a psychicky velmi náročných nových začátcích.

Transparentní účet pro pomoc poškozeným –

https://www.kb.cz/cs/transparentni-ucty/131-1359500217. Ke 14. březnu na něm bylo  322 456 korun.

Transparentní účet pro pomoc pozůstalým najdete

na https://www.kb.cz/cs/transparentni-ucty/131-1359490207.  Ke 14. březnu na něm byla částka 456 310 korun.  

Dárci mohou do sbírek přispívat až do 1. srpna 2024. „Děkujeme všem, kteří do sbírek přispěli nebo se jakýmkoliv způsobem aktivně podíleli na pomoci při odstraňování následků neštěstí,“ doplnil starosta.