Povalující se odpadky představují zhmotněnou lidskou hloupost. A k jako takovým bychom se k nim měli chovat. Přestože nad blbostí nikdy trvale nezvítězíme, nikdy bychom s ní neměli přestat bojovat… Do náročného boje se po půl roce opět pustí tisíce dobrovolníků po celé ČR, kteří se zapojí do tradiční a oblíbené akce Ukliďme Česko. Jen v Prostějově se bude uklízet hned na třech místech, do úklidu se ovšem zapojí i na řadě dalších míst v regionu.

 

Vždy bude platit, že doma jsme skutečně pouze tam, kde jsme ochotni uklízet. A to nejen po sobě. Do úklidu se již nadcházející sobotu pustí všichni, kteří cítí, že jejich domov nekončí za prahem jejich bytu, ale nachází se například v okolí obce, kde žijí, či kdekoliv jinde v přírodě. V Prostějově se bude tradičně uklízet na březích říčky Hloučely, vůbec poprvé také v jižní části města u hřbitova v Krasicích. „Pytle a pracovní rukavice budou k dispozici. Po skončení úklidu nás čeká opékání dobrot na ohýnku a malé občerstvení. Zároveň si připomeneme, že letos uplyne 110 let od založení lesoparku Hloučela,“ upozornila Eva Zatloukalová z Ekocentra Iris, které již tradičně zajišťuje úklid mezi ulicemi Kostelecká a Tichá, přičemž sraz bývá vždy u občerstvení U Abrahámka. V Olomoucké u penzionu Stella pak bude vše potřebné zajišťovat Okrašlovací spolek města Prostějova. „Přátelé, dorazte, po úklidu si opečeme špekáčky,“ vyzvala jeho předsedkyně Milada Sokolová.

Uklízet se však rozhodně nebude pouze v Prostějově. Do stejné akce se zapojí také v Rozstání, Bílovicích-Lutotíně, Lešanech, Drysicích a na celé řadě dalších míst regionu.

 

KDY: 6. dubna od 8:30 hodin

KDE: U Abrahámka, penzion StellA, hřbitov v Krasicích