První sobota po jarním slunovratu patřila v Otaslavicích už po čtyřiadvacáté prvojarnímu výšlapu na Obrovu nohu. Letošní ročník organizátorům z řad místních sokolů překazilo především aprílové počasí, kdy slunečné počasí vydrželo celé dopoledne, ale krátce před zahájením akce se spustil silný déšť, jenž tak možná řadu účastníků odradil. I tak se ale na první jarní vycházku vydalo více než šedesát návštěvníků.

 

První akce roku, kterou sokolové pořádají venku, se rok co rok opakuje, stejně jako vysoká účast. „Letos to bohužel hlavně kvůli počasí bylo o něco slabší. Jsme ale rádi, že se i přes silnější přeháňku počasí umoudřilo a mohli jsme pak přeci jen vyrazit. Kdyby pršelo ještě déle, tak bychom akci museli odložit, možná i zrušit,“ prozradil jednatel Sokola a místostarosta obce Mojmír Sokol.

Po druhé hodině se ale přeci jen návštěvníci opět dočkali sluníčka a mohli vyrazit na cestu. Před závěrečným stoupáním na ně jako tradičně čekal čaj, případně i něco ostřejšího na zahřátí a na vrcholu pro všechny zájemce byla připravena krátká přednáška o historii místního hradiska. „Po návratu jsme měli pro každého registrovaného připravené pohoštění z udírny. I přes nepřízeň počasí jsme si akci všichni užili. Pevně věříme, že příští ročník, kdy budeme slavit jubilejní čtvrtstoletí této akce, nám bude počasí trošku více nakloněno,“ zakončil Sokol.