Uplynulé nedělní dopoledne patřilo na polorozbořené tržnici U Špalíčku letos v pořadí již druhému Blešímu trhu, který pořádá prostějovský galerista Jindřich Skácel. Populární „blešák“ přilákal stovky návštěvníků. A bylo skutečně co prodávat i nakupovat!

 

Jak Večerník již předem avizoval, organizátor mimo jiné lákal i na šedesát let staré vydání Playboye s nahou českou herečkou Olgou Schoberovou. „Máme zde ale i mnohé jiné cenné rarity, například obraz se známkou Jiřího Wolkera, který pro mě namaloval syn Káji Saudka Patrik. Tento obraz zatím není na prodej, jelikož ho v rámci 100. výročí úmrtí prostějovského rodáka Jiřího Wolkera chceme ve spolupráci s městem ještě nějaký čas vystavovat. Dnes se zde ale prodávají jiné věci, historické knihy, fotografie, nádobí, kuchyňské potřeby, staré gramodesky a mnohé další relikvie,“ upozornil Jindřich Skácel. „Máme dnes velkou kliku, že je nádherné počasí, které přilákalo spoustu návštěvníků. Je to letos už druhý Bleší trh, a když jsem hovořil jak s trhovci, tak s těmi, kteří přišli nakupovat, tak si všichni přejí aspoň deset podobných trhů v letošním roce,“ dodal pro Večerník Jindřich Skácel.

A podařilo se mu nakonec prodat časopis Playboy, který podle informací Večerníku nabízel Jindřich Skácel za částku 25 tisíc korun? „Vše je na dobré cestě,“ zatvářil se tajemně prostějovský galerista. Takže v příštím vydání Večerník odhalí podrobnosti!