Před pěti lety byl Dobrochov zvolen nejzelenější obcí ČR, o tři roky později získal dokonce zlatou medaili v soutěži o nejkrásnější kvetoucí sídlo evropského kontinentu. Tím to ovšem neskončilo. V sobotu 13. dubna se v této obci pod kopcem zvaným Předina sešli myslivci, ochránci přírody a děti, kteří se ve svém volném čase vrhli do výsadby Liščí aleje. Ta nově zahrnuje celkem 35 ovocných stromů.

 

 Díky práci zhruba šesti desítek dobrovolníků se v krajině nově objevilo celkem sedmnáct třešní, dvanáct slivoní, čtyři jabloně a dva jeřáby. „Alej vznikla na pozemku, který je volně přístupnou krajinou. V současnosti se na něm nachází políčko s plodinami poskytujícími kryt a potravu pro zvěř a opylovače,“ popsal místní myslivec a chovatel lišky Coco Radomil Holík, jemuž se na výsadbu podařilo získat dotaci ve výši 150 tisíc korun z nadace Partnerství. O doprovod se během zahájení i závěru akce postarali myslivečtí trubači ze Základní umělecké školy v Potštátě.

Za odvedenou práci si dobrovolníci pochutnali na výborném zvěřinovém guláši a děti na opečených špekáčcích. „Rád bych poděkoval všem dobrovolníkům za spolupráci. Nechť naše Liščí alej roste, vzkvétá a v budoucnosti nese sladké ovoce,“ popřál na závěr Radomil Holík.