Má se Miss malou čarodějnicí stát ta nejkrásnější? Nebo naopak ta nejodpudivější? Před tímto dilematem stojí snad všechny poroty vybírající Miss malou čarodějnici. V Plumlově se s tímto dilematem vypořádali tak, že nakonec zvolili tu, která nejlépe tančila. 

 

Areál kempu Žralok se otevřel o půl čtvrté a už o hodinu později na velkolepém pódiu vystoupila populární dětská hudební skupina Lollipopz. Její členky kromě kvalitního zpěvu a tance jsou typické svými křiklavě barevnými účesy. „Až mě překvapilo, kolik dětí tato kapela dokázala nalákat, tolik jsem jich na parketu snad ještě neviděl,“ komentoval Marek Otruba z pořádajícího Spolku Plumlovských nadšenců.

Vrcholem čarodějnického programu pak byla volba Miss malé čarodějnice. Porota si mezi skotačícími divoženkami vybrala deset těch nejvýraznějších. Tentokrát mezi ně pronikl i jeden čaroděj. Šerpu si však odnesly tři dívenky. Titul Miss malé čarodějnice nakonec získala pětiletá Magdalenka z Čehovic, která porotu kromě propracovaného kostýmu i malování na obličeji zaujala zejména svými tanečními kreacemi. „Tancuje moc ráda, od příštího roku ji zapíšeme do nějakého tanečního kroužku,“ prozradila nám její maminka pocházející z nedalekých Žárovic. „Jezdíme na čarodějnice do Plumlova moc rádi, je tu výborný program a potkáme tu spoustu známých,“ vysvětlila, proč do kempu zavítala z relativně vzdálené vesnice.

Po volbě miss přišla na řadu oblíbená soutěžní stezka čarodějnice Zelíny, která své úkoly rozprostřela v areálu kempu. Ani letos nemohlo chybět nejen zapálení vatry, ale také veleoblíbené promítání na zeď plumlovského zámku.

O tom, že se Spolek Plumlovských nadšenců nezaměřuje pouze na děti, ale stále více i na dospělé, svědčí i program jeho následující akce, kterou bude v sobotu 17. srpna druhý ročník Pivních slavností. Ty kromě piva budou lákat na šestici rockových kapel v čele se známým Alkeholem.