Jak už Večerník předeslal v minulých vydáních, prostějovské Rodinné centrum Vlčáci působící v ulici Šárka oslavilo v neděli 21. dubna své první narozeniny. Rok po svém založení a činnosti připravili zaměstnanci centra zábavné odpoledne pro celé rodiny včetně jízdy na živých ponících, venkovní stezky, malování na obličej, opičí dráhy, sensory play nebo bohaté tomboly.

Každý dětský účastník nedělní akce obdržel za splnění dobrodružné stezky medaili i sladké odměny. Akce byla pro širokou veřejnost zcela zdarma a konala se v prostorách centra na prostějovské Šárce a v blízkém okolí. „Ještě před prvními narozeninami jsme stihli rekonstrukci našich prostor, kterou jsme si mohli dovolit díky štědrým příspěvkům našich spokojených zákazníků. A tak jsme to tu dnes mohli ukázat široké veřejnosti již v novém kabátu. Jsem ráda, že se nás tu v neděli 21. dubna i přes nepřízeň počasí sešel takový počet, a vážím si všech příznivců, kteří přišli slavit s námi,“ sdělila Večerníku koordinátorka Rodinného centra Vlčáci v Prostějově Barbora Volfová.

Za první rok svého působení toho rodinné centrum stihlo opravdu hodně. Nabízí široké spektrum lekcí pro děti od tří měsíců věku až po lekce pro dospělé. „Velmi oblíbené jsou také kombinované lekce, například kruhový trénink nebo jóga pro maminky, kde mohou mít děti s sebou a je pro ně připravená herna. Pro tatínky také nabízíme lekce cvičení s dětmi nazvané Sporťáci s tatínky. Další z našich velmi komplexních projektů je adaptační školička, která jako jedna z mála na Prostějovsku připravuje děti od 18 měsíců do 4 let na nástup do mateřské školy a zejména odloučení od rodičů a navazování vztahů s vrstevníky v malé skupině. „Tety“ ve školičče mají k dětem velmi individuální a respektující přístup s ohledem na potřeby každého z dětí,“ popsala Barbora Volfová.

V centru Vlčáci se ale můžete každý týden potkat také se seniory přicházejícími na Mezigenerační setkání, kde pomocí různorodých aktivit, jako je cvičení, tvoření nebo hra deskových her, navazují vztahy s dětmi a jejich rodiči. Sensory play neboli smyslové hraní má také své nezastupitelné místo v programu tohoto rodinného centra, a to každý týden na tematických lekcích nazvaných Smysloherny. Příměstské tábory nebo přespávačky jsou jen další z oblíbených aktivit mnoha dětí. „Za první rok svého působení se centru Vlčáci povedlo navázat také cenné vztahy s širokým spektrem odborníků z různých odvětví, kteří tak v centru pořádají pravidelné semináře pro rodiče i jejich děti,“ doplnila na závěr Barbora Volfová.