Parádní podmínky hlásí běžkaři z Drahanské vrchoviny. Lyžovat se dá jak v okolí Drahan či Repech stejně jako poblíž Protivanova. Řada lidí opět zamířila také do Kořence a jeho okolí.

Jednou z nejoblíbenější tras na Drahanské vrchovině je cesta podél Maršínského lesa nacházejícího se mezi Drahany a Repechami. „Už v týdnu tu bylo dostatek sněhu, ovšem pouze jedna vyjetá stopa. Díky tvrdšímu podkladu se dalo i bruslit, i když se to místy bořilo. V dalších dnech však sníh ještě připadl, takže o víkendu to bylo perfektní,“ zvěstoval Večerníku své zážitky Jan Solný.

Podobně nadšeně referoval další z běžkařů o situaci v okolí Protivanova. „Z obce jsem jel směrem k radaru na Skalkách, od něj pak k památníku letecké tragédie a zpátky do Protivanova. Celkově jsem tak ujel třináct kilometrů. Sjízdnost i podklad byly i v lese super, nepamatuji si už ani, kdy by to bylo lepší. Přeji všem hodně radosti z lyžování,“ vzkázal.

Velmi dobře si lidé mohou zalyžovat také na golfovém hřišti v Kořenci a v jeho okolí, kde jsou stopy projety skútrem a stejně jako v penzionu Lada v Repechách je tu otevřeno výdejové okénko.