Více než desetiletý román na pokračování snad spěje ke konci.

Přesně tuto dobu se už město Prostějov marně snaží prodat zámek ve Ptení. Nedávno Večerník informoval, že záměru prodeje se do cesty postavil i požadavek obce, která chtěla získat pozemky okolo nemovitosti do svého vlastnictví. Během uplynulého týdne ale prostějovští radní informovali, že i tento problém je už po vzájemné dohodě vyřešen! O ptenský zámek mají nyní zájem hned čtyři kupci.

Podle aktuálních informacíStatutární město Prostějov a obec Ptení vzájemně bez finančního vyrovnání smění pozemky. Magistrát již nějaký čas nabízí k prodeji právě zámek ve Ptení, jeho předmětem jsou i pozemky v okolí zámku. Obec Ptení však měla zájem do svého vlastnictví získat ty pozemky města Prostějova, které se nachází v intravilánu obce Ptení v těsné blízkosti zámku. „Jedná se o veřejně přístupné pozemky využité především jako veřejné pozemní komunikace a částečně jako veřejná zeleň. Za tímto účelem jsou v obvyklé míře využívané občany obce. Obava obce Ptení, že v případě prodeje pozemků společně se zámkem provede nový soukromý vlastník stavební úpravy v takovém rozsahu, že zamezí jejich dalšímu veřejnému užívání a případně znemožní průchodnosti a průjezdnosti stávajících pozemních komunikací, je důvodem k uskutečnění směny pozemků,“ vysvětlil plánované kroky první náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Jak doplnil, předmětem směny by byly pozemky města Prostějova o celkové výměře zhruba 3 975 metrů čtverečných–––. Za tuto výměru nabízí Ptení své pozemky o celkové výměře 4 928 metrů čtverečních a spoluvlastnický podíl na polovinu pozemku v katastrálním území Hrochov o výměře 1 930 metrů čtverečních. Prodeji zámku by tedy už nemělo nic stát v cestě. „Odbor správy a údržby majetku města v současné době eviduje čtyři žádosti o odkoupení zámku, kde všichni žadatelé projevili zájem o odkoupení zámku včetně přilehlých pozemků,“ potvrdil Pospíšil.