Spanilá jízda učitelky nezamyslické školy soutěží o nejoblíbenějšího učitele ČR skončila v semifinále. Přestože Pavlína Sedláková mezi finálovou šestku nakonec nepronikla, o nebývalé oblibě této kantorky u jejích svěřenců absolutně nemůže být pochyb.

„Velice bych chtěla poděkovat žákům, rodičům, paní asistentce, kolektivu naší školy i jejímu vedení za všemožnou podporu, která mi byla největší odměnou,“ zdůraznila entuziasmem sršící Pavlína Sedláková.

Semifinále Zlatého Amose proběhlo v úterý 16. března jak jinak než prostřednictvím on-line přenosu. „Představila jsem tři dárky, které jsme se žáky a paní asistentkou společně vytvořili. Jednalo se o krabičku obsahující dvě srdce, rozesmátá ústa na špejli a konečně papírovou plachetnici s fotografiemi všech žáků. Poslední dárek měl vystihovat naše hlavní heslo: jsme na jedné lodi, táhneme za jeden provaz,“ ohlédla se za svým účinkováním v soutěži Pavlína Sedláková, která se v celém jejím průběhu ze všech sil snažila nezklamat očekávání svých žáků i všech, kteří jí fandili. „Samozřejmě že kvůli covidu bylo vše jiné, než by to bylo normálně. I příprava byla nesmírně časově i jinak náročná, ale myslím, že nás to všechny zase o něco více sblížilo. A to byla pro mě ta největší výhra,“ konstatovala Sedláková, která by účast v soutěži doporučila všem kantorům. „Ale ze všeho nejvíc bych jim přála takové žáky a takové zázemí, z jakých se sama mohu těšit,“ uzavřela energická učitelka, s níž vám v některém z příštích vydání Večerníku přineseme obsáhlý rozhovor.