Zajímavý člověk s ještě zajímavějším koníčkem. Lukáš Vykydal z Vrahovic se baví modelářstvím, ovšem ne ledajakým. V jeho sbírce jsou dnes desítky modelů železničních vozidel a on sám preferuje hlavně lokomotivy. A představte si, všechny vytváří z papíru, a to v poměru 1:25 ke skutečným velikostem.

„Pamatuji si, že v dětství jsem měl doma model stíhačky F-15. Tak nějak moje záliba začala. V mé rodině ale byli skoro samí nádražáci, takže už od mládí jsem byl jaksi praštěný kolejnicí,“ řekl Večerníku se smíchem Lukáš Vykydal, který se vzápětí pochlubil i nádhernými vlastnoručně vyrobenými modely drážních vozidel. „Začínal jsem s plastikovými modely. Pak mě ale napadlo, že bych mohl být něčím jedinečný, a tak jsem začal stavět modely drážních vozidel ve větším měřítku. A z papíru,“ prozradil Vykydal.

Kolik modelů lokomotiv či vagonů má a kde je vůbec skladuje či vystavuje? Na to všechno a také na spoustu dalších zajímavostí se modeláře z Vrahovic Večerník přeptal v exkluzivním  rozhovoru, který přineseme v jednom z následujících vydání!