Ano, přesně tak to je. Lidé si stěžují na to, že se jim ani přes veškerou snahu nedaří zhubnout. Většinou se to však děje proto, že zapomněli na detoxikaci. Základem každého hubnutí je nejdříve pročistit tělo a střeva, teprve následně jako další krok se může začít s různými procedurami. Jakmile se totiž tělo zbaví toxických látek a překyselení organismu, zredukují se mimo jiné i tukové zásoby a tělo společně se střevy začne rychleji pracovat a přijímat živiny.

 

Detoxikace je skutečně důležitý proces pro správnou funkčnost našeho organismu. Při její absenci vznikají nejrůznější potíže od oslabené imunity, bolesti kloubů přes pálení žáhy, pocení se zápachem, akné, ekzémy, plísně, potíže ve střevech až po těžší onemocnění.

Detoxikaci si rozdělíme na dvě části, nestačí však pouze detoxikace těla, ale aby organismus fungoval, jak má, je podstatné mít mysl i duši v rovnováze. Pokud jsou mysl či duše dlouhodobě přetížené nebo zatížené negativními emocemi, začne se to odrážet na těle. Existuje několik variant, kdy jsou mysl a duše zatížené natolik, že nejen tělo tím trpí. Je to přetížení prací, nemocí, tíhou minulosti či negativními emocemi, jako jsou křivdy, hněv, zloba, pomluvy. Vězte, že zdravotní stav je většinou odrazem emocí. Negativní emoce mohou vyústit v řadu zdravotních komplikací. Od bolestí hlavy přes bolesti zad, v krku, onemocnění ledvin, jater, žaludku, srdce až po ty nejzákeřnější... Je dobré tedy odpustit (sobě i ostatním) čerstvé či staré křivdy, bolesti, strasti a různé neshody a uvidíte, že se vám uleví, ale mohou postupně hlavně zmizet i potíže, které vás sužovaly. Není to však růžová tabletka, aby se tak stalo ihned, ale má to svůj průběh.

Co se týče minulosti, s tou je těžké se většinou smířit, ale i ta se děla z nějakého důvodu a slouží dalším účelům. Vše je tak, jak má být. Podstatné je vzít si z ní ponaučení. S pokorou poděkovat za vše, co se nám stalo a nechat to navždy jít. Žijte tím, co je teď a tady, a čiňte tak, aby vám bylo dobře hlavně dnes. Všímejte si malých radostí a přestaňte cokoliv od kohokoliv očekávat. To, co nám druzí říkají, je projevem jejich vlastních vzorců, ke kterým nějakým způsobem přišli. Pokud nechceme být obětí názorů druhých, snažte se nebrat si věci tolik osobně, ať už je to chvála, nebo křivda. Stejně tak dělejte vše, jak nejlépe dovedete, budete si připadat vyrovnanější i klidnější.

 

V rámci detoxikace a očisty mysli i duše si naordinujte také pouze okolí, ve kterém vám je dobře. Zkuste minimalizovat lidi, kteří vám něco způsobují. Zatížení však mohou způsobovat i nemoci, a pokud se dlouhodobě zdraví nelepší, je dobré zkusit i alternativní varianty, také se pokusit o pochopení nemoci. Říká se, že nemoc je vlastně dar, jen ji správně uchopit a pochopit. Proces duševní detoxikace si povinně naordinujte nejlépe okamžitě, každý z nás má v sobě totiž něco, co už mělo být dávno pryč. Tak pryč s tím co nejdřív, ať jsme už jen zdraví, šťastní a spokojení.

A teď přejdeme k vlastnímu čištění těla. Detoxikaci je vhodné začít v den úplňku, který bude 27. dubna. V tento den jsou veškeré procesy, jež působí na náš organismus, několikanásobně silnější a účinnější. Detoxikace však neznamená, že přestanete jíst, to vůbec ne. Existují samozřejmě i razantní metody, podle mě je však nejvhodnější pravidelná a dlouhodobá detoxikace bez většího omezení. Buďte na sebe chvíli přísní a vydržte to. Zkuste si dát měsíc bez uzenin, bez smaženého jídla, bez zákusků, koláčků, uberte pečiva, cigaret a alkoholu. Stejně tak zkuste měsíc bez vztekání, nadávání a stresování. Jen to vyzkoušejte a výsledky se společně s pocitem hrdosti zaručeně dostaví. Pamatujte si, že vaše tělo není popelnice!

Očistu střev lze provést několika způsoby. Začít můžeme klystýrem, použít také můžeme Zaječí kyselku, v době od jedné do sedmnácté hodiny je pak dobré popíjet vodu s jablečným octem (cca 2 cm jablečného octa do 100 ml vody, přidat můžete i med). Dále je nutné vypít dva litry čisté a vlažné vody, aby tělo mělo možnost odvádět škodliviny. Zařaďte však i vodu s citronem nebo si také můžete pořídit kefír z tibetské houby. Možností je celá řada. Koupit si můžeme účinné tinktury od firmy Naděje, ájurvédský čaj Triphala, dále například užívat křemelinu, zelený ječmen, chlorelu, Yuccu či Spirulinu. Chybět by neměl ostropestřec mariánský a účinný je i výluh z kopřiv. Užívat tyto přípravky je však nutné tři měsíce, aby začaly správně účinkovat. Z vlastní zkušenosti mohu poradit ještě i pravidelné koupání v bazické soli (dvakrát týdně).

Úplněk se blíží, tak se připravme na detoxikaci již teď.

 

Dubnový díl tematické strany PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku SERVIS PRO ŽENY najdete v tištěném vydání, které vychází v pondělí 12. dubna