Těžké období zažívají už více než rok organizátoři kulturních a společenských akcí. Jednoduše nevědí, co mohou v dalších dnech a týdnech čekat. Například v prostějovském Ekocentru Iris se ale nevzdávají. A i když jim vládní opatření nepřejí, snaží se jeho pracovníci dále připravovat akce pro děti i dospělé.

„Rádi bychom se k případnému rozvolnění upínali. Ale zatím jsme ve středu vyvěšovali další samoobslužnou stezku mezi Kraličkami a Vrahovicemi, která tam bude do této středy,“ prozrazuje ředitelka ekocentra Eva Zatloukalová.

Další akci plánují i na tento týden. „Ve středu budeme mít botanickou zahradu. Původně jsme plánovali vycházku, ale to asi nevyjde. Organizujeme tedy se zaměstnankyněmi hravé aktivity a informace,“ říká s tím, že i tato aktivita bude v místě přístupná celý týden. Jak to ale bude s typickými jarními vycházkami? Eva Zatloukalová jim za dané situace moc šancí nedává. „Ve druhé polovině května jsme tvrdili, že budou vycházky. Ale je to pořád pojištěné, co kdyby to nešlo. Tak zase vyvěsíme nějakou stezku,“ povzdechne si.