Pokud by někdo chtěl natočit remake geniálního filmu Miloše Formana Hoří, má panenko o trampotách pořadatelů hasičského bálu a rozkradené tombole, pak by se mohl inspirovat v Němčicích nad Hanou. Zdejší nadšenci z Orionu chystající pro své spoluobčany jednu akci za druhou se už opravdu nestačí divit...

Brečet, nebo se přece jen spíše smát? To je zřejmě dilema, před kterým stojí organizátoři ze SVČ Orion v Němčicích nad Hanou. Ti na páteční odpoledne připravili čarodějnickou vycházku. Tu si všichni zúčastnění užili, každý však po svém. Mnozí byli vděční za tematické zpestření procházky městem a jeho okolím, našli se však tací, kteří vyloženě škodili. Během pouhopouhých dvou hodin, kdy lidé mohli na vycházku vyrazit, ze stanovišť zmizely rekvizity jako plyšové myši, hadi a žáby. Vypařily se dokonce i zalaminované obrázky a úkoly!

„Nemůžeme věřit, že se to ztratilo!“ kroutili hlavami pořadatelé, kteří podobně jako hasiči ve filmu Hoří, má panenko poprosili případné „nálezce“, aby vše vrátili. „A ti, kteří si po cestě odložili odpadky, mohou si je vyzvednout ve ztrátách a nálezech v kontejneru číslo jedna,“ uzavřeli s jistou dávkou ironie.