Obce a města v Olomouckém kraji se už teď mohou hlásit do dalšího ročníku Zlatého erbu. Hodnotí se v něm nejlepší webové stránky, nejpřínosnější projekty Smart City a nejlepší elektronické služby. Vítězové krajských kol postoupí do celostátního finále.

„On-line prostor získal v době koronaviru na významu. Proto je důležité webové stránky i elektronické služby neustále zlepšovat, aby lidé nemuseli chodit na úřad, když si potřebují něco vyřídit nebo jen zjistit informace,“ uvedla Zdeňka Dvořáková Kocourková, radní Olomouckého kraje pro investice, evropské projekty, transparenci, IT a Smart region.

Porota bude hodnotit grafický design stránek, jejich přehlednost i spektrum poskytovaných informací. Hodnocení elektronických služeb se zaměří na jejich užitečnost a dostupnost. Soutěž o Zlatý erb se letos uskuteční už potřiadvacáté.

Uzávěrka krajského kola je 23. dubna. Vítězové oblastních kol postupují do celostátního finále. Kromě symbolického erbu se mohou těšit i na hodnotné ceny. Bonusem je výměna zkušeností a možnost nalézt užitečnou inspiraci u dalších soutěžících.