Jak Večerník informoval už na začátku tohoto roku, město Prostějov se zapojí do aplikace hry, která má být vítaným zpestřením pro volné dny. Venkovní hra Skryté příběhy nabízí poznání nejen nových zajímavých míst, ale navíc se v ní dá cestovat v čase a udělat každý rodinný výlet neobyčejným dobrodružstvím. Hra je určena jak velkým, tak i malým objevitelům.

„Doufáme, že hra nadchne turisty i místní obyvatele, kteří mají rádi vše zajímavé a netradiční. Jde o jeden ze způsobů, jak ještě více poznat zdejší lokalitu a její historii, jak ještě více podpořit turistický ruch a zpestřit si třeba víkendový den,“ přiblížil smysl hry primátor Prostějova František Jura.

O co vlastně jde? Aktér si vybere cíl výletu, do mobilu stáhne připravenou misi s off-line mapou, audio nahrávkou příběhu a herními instrukcemi, no a účastník se vydá za zábavou. „Na každé trase se účastníci zaposlouchají do příběhu vyprávěného historickou postavou, která je spojena s daným místem a právě řeší nějaký malér nebo obtížný záměr. Na jednotlivých zastaveních účastnící pomáhají posunovat historii tím, že řeší úkoly, a za to sbírají body. Na konci trasy si mohou udělat selfie s postavou, které pomohli,“ vysvětlila náměstkyně primátora Milada Sokolová.

V předchozích dvou měsících měli obyvatelé Prostějova možnost vybrat historickou osobnost, která by byla hlavní postavou hry Skryté příběhy. „Přišly desítky návrhů, z nichž jsme vybrali osobnost pro Prostějov velice významnou. Jde o vynálezce a našeho rodáka Otto Wichterleho, kterého se bude týkat hlavní dějová linka aplikace. A mohu prozradit, že o namluvení celého děje intenzivně jednáme se známým hercem Davidem Matáskem,“ sdělila exkluzivně Večerníku náměstkyně primátora, v jejíž gesci je kultura v Prostějově. „Jakmile bude aplikace Skrytých příběhů připravena, budou o tom občané města neprodleně informováni,“ dodala.

Zapojení se do aplikace odsouhlasila komise pro cestovní ruch a podporu podnikání pod vedením Marka Moudrého.