Den řemesel, výstavu bonsají a zahájení turistické sezóny na zámku. To vše a ještě mnoho dalšího si v Konici připravili na termín Tradiční konické pouti, která se bude konat v sobotu 29. května.

 

V Konici se kultura už pomalu rozjíždí na plné obrátky. Už na nadcházející čtvrtek 27. května od 17:00 hodin je do místního zámku připravena vernisáž výstavy Václava Ježka alias Macla Jábadbady nazvaná Slunce Austrálie. „ještě musí proběhnout v sedě,“ upozornil v této souvislosti ředitel Městského kulturního střediska v Konici Tomáš Vrba.

Hlavní akce se pak do Konice chystají zejména v rámci víkendové poutě. „Na náměstí bude lunapark, před zámkem se od 9:00 hodin uskuteční řemeslnický jarmark. Od 13:00 hodin se rozběhne program pro děti, připraveny budou ukázky řemesel, jízda na koni, skákací hrad či tvořivá dílnička pro děti s MC Srdíčko. Dětem i dospělým bude hrát folkový kytarista vystupující pod přezdívkou Mauglí,“ doplnil Tomáš Vrba.

Současně dojde na zahájení turistické sezóny v zámku, návštěvníci zhlédnou nejen stálou expozici či výše zmíněnou výstavu, ale také přehlídku bonsají, která bude umístěna na nádvoří zámku. „Lidé se mohou přijít podívat na ukázku tvarování, za tímto účelem si mohou donést i vlastní bonsaje,“ pozval všechny Vrba.