Jako v květinářství si museli připadat ti, kteří ve čtvrtek v podvečer zavítali do multikulturního centra Mozaika v Prostějově. Středisko, kde mají možnost se setkávat lidé z různých zemí, se totiž tentokrát proměnilo v centrum floristiky. Zájemci si totiž mohli přijít vyrobit květinovou vazbu z živých květin. A zhruba desítka žen tuto nabídku vyslyšela.

 

„Jsme rádi, že jsme konečně mohli otevřít a můžeme si užít takovou pěknou akci, na které si lidé vytvořili něco, co potěší,“ uvedla vedoucí centra Jana Rozehnalová. Během uplynulého čtvrtka se tak v Mozaice stříhalo, upravovalo, aranžovalo. Postupně do nových tvarů a variací byly vtělesněny třeba gerbery i mnohé jiné rostliny. Chyběly snad jen růže.

 

 

Výsledek se pak dostavil, po hodině a půl už se ženy mohly pochlubit pěknou výstavkou, která byla navíc opravdu pestrobarevná. Zajímavé bylo, že většina se snažila aranžmá z květin ladit spíše dvoubarevně. Jako hlavní však přítomní nepochybně považovali, že zase můžou vůbec akce probíhat. A lidé se spolu potkávat. „Je dovoleno mít uvnitř akce. Zájem je standardní, takže ty naše počty hygienickým nařízením vyhovují,“ poznamenala spokojeně Jana Rozehnalová.