Rybářský spolek Nemary společně s vrahovickými sokoly a dalšími spolupracovníky za finanční pomoci prostějovského magistrátu připravil během uplynulého sobotního dopoledne famózní Dětský den ve Vrahovicích. Na místní fotbalové hřiště si našlo cestu na pět set lidí, tedy dětí ve věku do dvou do třinácti let v doprovodu rodičů. Obzvláště pro ty nejmenší byla připravena nekonečná řada soutěží a celou akci vyšperkovali policisté a hasiči. Ti pro děti připravili atraktivní ukázky své činnosti a na závěr dne hasiči „zavalili“ hřiště bílou pěnou. V ní pak děti bloudily podle libosti... Vše pěkně zblízka sledoval i Večerník.

 Už od rána na dětské hřiště, které je součástí toho fotbalového, proudily davy, kterým samozřejmě vévodily malé děti. Po roce odmlky se místní rybářský spolek Nemary vrátil k letité tradici a uspořádal Dětský den ve Vrahovicích. „Den dětí takto pořádáme už asi pátým rokem a vždycky s podobným úspěchem jako letos. Naši akci vždy navštíví přes dvě stě dětí a přibližně stejný počet rodičů. Jsme moc rádi, že krásné počasí k nám děti i dospělé přitáhlo i letos a my všem nabízíme atraktivní prožití sobotního dopoledne,“ řekl Večerníku přímo na místě Pavel Bizdra, člen rybářského spolku Nemary ve Vrahovicích. „Kromě toho, že tady máme celkem dvanáct stanovišť pro děti, kde v různých disciplínách soutěží o sladké ceny, jsme velice vděční i policistům. Jejich atraktivní ukázky zbraní, výstroje a také služebních aut děti velice přitahují. Navíc nám tady strážci zákona předvedli i několik praktických ukázek, tou mezi dětmi asi nejoblíbenější je výcvik služebních psů. Máme tady ale také hasiče z místní dobrovolné jednotky, kteří nakonec na hřiště nafoukají metr a půl vysokou pěnu. To se děcka vyřádí,“ usmíval se Bizdra s upozorněním, že veškeré občerstvení pro děti i rodiče bylo na akci k dispozici zdarma. „Je to díky větším i menším sponzorům a samozřejmě i zásluhou prostějovského magistrátu,“ dodal.
Během celého sobotního dopoledne se děti nejrůznějšího věku snažily podle svých sil a schopností obstát v tuctu soutěží, které pro ně organizátoři připravili. „Akce nepotřebuje komentáře a já jsem velmi ráda, že ve Vrahovicích to po roce koronavirové tmy opět začíná žít. Chtěla bych poděkovat pořadatelům tohoto dětského dne, že dokázali pro naše nejmenší takovou super akci zorganizovat. Takové věci vždycky rádi podpoříme,“ svěřila se Večerníku přítomná náměstkyně primátora Prostějova Alena Rašková, která se společně se svým kolegou Jiřím Rozehnalem pohybovala nejčastěji ve společnosti vodníka. Živého!