„Kdo na lavičce v parku rád si čte, tomu se čas k věku nepřičte.“ To je motto, které již brzy budete moci najít na jedné z nových laviček v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem. PROSTĚJOVSKÝ Večerník se rozhodl aktivně zapojit do akce, o které již opakovaně informoval. Za šest tisíc korun tak již brzy získá „svoji“ lavičku na jednom z nejmagičtějších a zároveň nejnavštěvovanějších míst zdejšího regionu. A co vy, přidáte se také?

Lidí, kteří mají rádi park v Čechách pod Kosířem, je nepochybně spousta. Ti všichni jej mohou i patřičným způsobem podpořit a získat v něm něco „svého“.

„V rámci obnovy mobiliáře v parku nabízíme zájemcům možnost přispět na nákup a tím získat „svou vlastní“ lavičku v zámeckém parku. Na vybranou lavičku bude umístěna kovová cedulka s tím, kdo ji věnoval, případně citát či motto dle přání dotyčného dárce. Prvních několik kousků je již k vidění v nejbližším okolí zámku!“ vyzval kastelán Martin Váňa všechny, kteří mají rádi zámecký park v Čechách pod Kosířem.

Celkem se v parku nyní nachází 30 laviček, 12 z nich již zámek nechal obnovit na vlastní náklady, dalších 10 již našlo své sponzory z řad těch, kteří mají k parku citový vztah.

Z toho vyplývá, že mnoho dalších volných laviček již nezbývá! „Není úplně vyloučeno, že pokud bude zájem, tak bychom do budoucna nechali nějaké lavičky nad rámec těch stávajících ještě přidělat. Samozřejmě jich tam může být pouze omezený počet, aby nebyl narušen krajinný ráz,“ vysvětlil Martin Váňa s tím, že akce není časově ohraničena.

Více informací o celém projektu získáte na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Pokud o lavičku projevíte zájem, bude vám obratem zaslána darovací smlouva. Po jejím oboustranném podpisu a složení peněz na účet bude lavička vyrobena a umístěna do parku. „Lavičky se jmény prvních dárců by se v parku mohly objevit zhruba do měsíce,“ přislíbil Váňa.