Nádherná zahrada zámeckého parku v Čechách pod Kosířem je jedním z nejpříjemnějších, ale i nejnavštěvovanějších míst celého Olomouckého kraje a na výlet sem pravidelně míří lidé ze širokého okolí. Nadcházející víkend procházku parkem zpříjemní kostýmované prohlídky. Kdo pak o jeho historii a současnosti chce mít skutečně přehled, ten by si neměl nechat ujít prohlídky s kastelánem či vedoucím parku.

 

Zámek v Čechách pod Kosířem zve na program v souvislosti s tradičním Víkendem otevřených zahrad. Po oba dva dny v 10:00, 11:30, 13:00 a 14:30 budou připraveny kostýmované prohlídky parku s hrabětem rodu Silva-Tarouca. Prohlídka bude vhodná i pro rodiny s dětmi. V sobotu ve 14:00 hodin budou moci lidé vyrazit do parku s kastelánem, v neděli ve stejný čas pak s vedoucím parku. Připravena bude rovněž pátrací hra pro děti, které se mohou těšit i na dílničky u Hanácké ambasády.

Na speciální prohlídky parku je nutná rezervace předem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo 773 784 110. Kdo bude chtít, může prohlídku parku spojit i s návštěvou zámeckých interiérů. „Jsme moc rádi, že od uplynulého týdne naše návštěvníky konečně můžeme plnohodnotně přivítat jak v kavárně, tak i na zámku. Ten je otevřen denně kromě pondělí od 9.00 do 17.00 hodin, přičemž poslední prohlídka interiérů i s průvodcem odchází hodinu před zavírací dobou. Do skupiny se zatím vejde maximálně devět návštěvníků, proto doporučujeme rezervaci míst či nákup vstupenek on-line, hlavně pokud k nám míříte o víkendu,“ vzkázal všem zájemcům kastelán zámku Martin Váňa.

 

KDY: SOBOTA 12. A NEDĚLE 13. ČERVNA

KDE: ZÁMECKÝ PARK V ČECHÁCH POD KOSÍŘEM