Loňský rok oslavám příliš nepřál. Letošní už je na tom trochu lépe. A třeba Němčice nad Hanou se toho rozhodly využít. Příští víkend tak město představí třídenní kulturní a společenský program, kterým oslaví padesát let města. ¨

Padesátin Němčice nad Hanou coby město dosáhly loni, až letos se ale dostane na jejich oslavu. Přesto – nebo možná právě proto – bude program opravdu hodně pestrý. Všichni si užijí tance, hudby i veteránů.

Program začne už v pátek 18. června, v 19.00 hodin přijde na řadu slavnostní oceňování obyvatel města. V sobotu 19. června kolem desáté hodiny se příchozí mohou těšit na dostaveníčko historických vozidel. V tomtéž čase si budou moci projít kroniky města a najít tak zmínky či fotografie nejen o sobě, ale i známých či příbuzných. Odpoledne v areálu ZUŠ bude k mání řada aktivit, nebude chybět vystoupení pro děti. Zlatým hřebem sobotního programu bude vystoupení známé hudební skupiny Slza.

Neděle 20. června pak bude patřit především místním umělcům ze základní umělecké školy. „V plánu je samostatný program s názvem Spolu dokážeme víc. Děti předvedou, co si distančně nacvičily, vystoupí sbor i učitelská kapela,“ prozradil ředitel ZUŠ Němčice nad Hanou Ladislav Gazdag.