Po dlouhém období šesti měsíců se na stránky PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku opět může vrátit čtenáři oblíbený projekt PROMĚNA IMAGE. Seriál, kdy nejen ženy děláme krásnějšími a sebevědomějšími, jsme byli nuceni pozastavit v důsledku vládních opatření proti koronavirové pandemii.

Vše ale nasvědčuje tomu, že už nás (alespoň načas) nečekají plné nemocnice a tisícové nárůsty nových případů a že by nám setkání s virem už nemělo tak ublížit. Všichni jsme moc rádi. A tak se můžeme s nebývalou chutí pustit do práce, v tomto případě měnit vizáž, potažmo životy našich čtenářů. Mnozí vítězové díky PROMĚNĚ IMAGE udělali tlustou čáru za svým životem a odstartovali novou etapu. Ruku v ruce se vzhledem pracujeme totiž na podstatnější, tedy duševní stránce. Těší nás i fakt, že je tento projekt natolik úspěšný, že za námi dokonce neváhají přijet zájemci z celé republiky nebo i ze Slovenska. Od dubna 2015 jsme změnili image a udělali radost ženám, dívkám, mužům hned v jedenašedesáti případech. Ale jelikož dvakrát se jednalo o partnerský, resp. manželský pár byl tentokrát na řadě mimořádně zakulacený díl! Což byl i důvod k malé oslavě. A kdo se tedy stal šťastnou a jubilejní šedesátou vítězkou PROMĚNY IMAGE?

Naší červnovou vítězkou se stala Jana Kurková z Prostějova. Paní Janu do proměny přihlásila její dcera s vnučkou už někdy v lednu. Od té doby ani nedoufaly, že se na jejich přihlášku vůbec dostane. Avšak i přes nucenou přestávku kvůli pandemii koronaviru jsme pečlivě shromažďovali došlé přihlášky, takže jsme vybírali ze všech doposud obdržených. A budeme takto činit i nadále. Jana Kurková má devětašedesát let, pracovala v kdysi známém Agrostroji a stíhá plno věcí. Má tři děti, sedm vnoučat a život jako takový se s ní vůbec nemazlil. Patří k těm, kteří si výhru mnohonásobně zaslouží. A nutno dodat, že sympatická dáma s námi strávila pohodový den, který si náležitě užívala. V sobotu 12. června ráno, když odbila osmá hodina, jsme začali výběrem nových outfitů, pak jsme se přemístili vybrat sluneční a dioptrické brýle, následně proběhla kosmetika a líčení, závěr patřil klasicky novému účesu a odhalení zbrusu nové image paní Jany. Jako překvapení se na závěr dostavila i dcera s vnučkami.

Jana Kurková měla obrovskou radost. Zářila jako sluníčko a nemohla si svůj nový vzhled vynachválit. Stalo se dokonce to, že ji dcera a vnučky nepoznaly v domnění, že je před nimi v kadeřnictví nějaká zákaznice, a tak vyhlížely maminku, potažmo babičku. Byla zkrátka k nepoznání krásná. Při focení pak byla dcera paní Jany i nadále přítomna a nechala se slyšet, že svoji maminku vůbec nepoznává.

„Je jako filmová hvězda a jak dobře vypadá v šatech, které vůbec nenosí a s jakou lehkostí se fotí, paráda! Mám nesmírnou radost, že prošla takovou změnou. Věřím, že je to pro ni obrovský zážitek, na který jen tak nezapomene,“ sdělila s pohnutím v hlase Monika Tomaníková.

A jak celý den probíhal? To se dozvíte již na následujících řádcích a více uvidíte ve videu a na fotografiích. I tentokrát jsme totiž vše znovu pečlivě monitorovali od A do Z, tudíž co nenajdete zde, nabízí internetové stránky www.vecernikpv.cz. Čekají tam na vás obsáhlá fotogalerie a video z vánočního kola PROMĚNY IMAGE. A k dispozici je i rozsáhlý archiv všech předcházejících epizod seriálu.

 

 

1. krok – volba oblečení

Bylo krásné, slunečné a již horké sobotní ráno, kdy se konečně celý tým po nucené půlroční pauze potkal k obnovení populárního seriálu. Pochopitelně se všichni těšili a již se nemohli dočkat. Vše začalo výběrem nových outfitů v prodejně RV FASHION v Plumlovské ulici, kde se červnové vítězky tradičně ujal majitel René Volek. „Na dnešní proměnu jsem se opravdu těšil, neboť po covidové odmlce to bylo příjemné setkání s velmi milou paní Janou, která srší životní energií. Bylo mi prozrazeno, že nikdy nenosí šaty a v její šatník sestává pouze z kalhot. Bylo jasné, že proměna bude směřovat do letní šatové elegance. Do výběru modelů jsme zařadili kolekci značky Mekstone, která si získává popularitu u našich zákaznic,“ poznamenal úvodem Volek. „Žluté rozverné šaty s kapsami z příjemného lnu paní Janě velmi slušely a bylo patrné, že se v nich cítí dobře. Podobně tomu bylo u červených šatů této značky, které se dají využít i jako tunika. Styl casual je na léto nejen pohodlný, hlavně ale neztrácí nic z elegance. Barevnost této dámy není problém, proto jsme zvolili inkoustové šaty, které mají kapsy, kolem boků se rozšiřují, což je nový trend. Jsou jednoduché a přitom elegantní a mají široké využití,“ pokračoval v popisu výběru šatů majitel RV FASHION. „Posledním modelem byly kapri kalhoty s tunikou v barvě zelené. Jednoduchost a fantastická lehkost materiálu byly pro Janu Kurkovou natolik příjemné, že si je zakoupila a přímo z focení se odešla ukázat na své bývalé pracoviště,“ přidal spokojeně René Volek. „Paní Jana je velmi pěkná a pozitivní žena a my držíme palce, ať si trend ze své proměny udrží.“

2. krok – volba brýlí

Usměvaví a pozitivně naladěni se všichni vydali vstříc další zastávce do Optiky Wagner, která sídlí na náměstí E. Husserla (bývalé Trio). Ujal se nás majitel Radek Wagner. „Paní Jana nosí dioptrické brýle, což jí tedy alespoň nebude při focení cizí. Vzhledem ke slunečnému počasí jsme také vybrali sluneční brýle a doslova potvrdili, že se netřeba bát výrazných kousků,“ povšimnul si Radek Wagner. „Pro dnešní proměnu jsme vybrali trendy obruby, které podtrhují ženskost a styl. Do nejužšího výběru se dostalo několik zajímavých typů v neobvyklých tvarech a barvách. Výrazné oversize sluneční v černé barvě jsou nadčasovým kouskem, který by měla mít v šatníku každá žena včetně paní Jany, která je ve zralém věku. Při focení je s chutí užívala. U dioptrických brýlí zvítězily výrazné a šik obruby, které omladí a zároveň rozjasní. Jako další variantu jsme ponechali něžné obruby z tenkého kovu v rose gold barvě, které paní Janě také perfektně sedly. Obruby jsme vybrali s citem na potřeby a přání klientky, aby byly nadčasové, trendy a podtrhovaly linie obličeje,“ zakončil výběr brýlí majitel optiky.

3. krok: líčení

Nyní přišla na řadu část proměny, která je hlavně o hýčkání a líčení. Tradičně se o naši vítězku skvěle postarala Hana Ondrejová a její Studio H, které najdete v Rejskově ulici číslo 30. „Dnešní proměnu jsme s příjemnou paní Janou začali jako vždy povídáním o tom, jak se starat o pleť doma, aby vypadala co nejdéle svěží, krásná a zdravá. Nejdříve jsem provedla povrchové a pak ultrazvukové čištění, poté jsem zapracovala hydratační a liftingové sérum pomocí ultrazvukového přístroje, kde jsem použila fotonovou terapii a biostimulační mikromasáž,“ vysvětlila postup péče Ondrejová. „Následně jsem nanesla hydratační krém, make-up, potom jsem začala s líčením očí. Nejdříve jsem použila podkladový stín, postupně tmavší hnědou a béžovou lehce lesklou barvu na rozjasnění, tmavou hnědou jsem přenesla trošičku i na horní víčka, aby oči vynikly, protože paní nosí brýle, tak i když se v soukromí nelíčí, zvolila jsem trochu výraznější líčení očí, aby pod brýlemi vynikly. Pak jsem vytvořila hnědou linku za pomoci štětečku na horní i spodní víčka a řasy nalíčila černou řasenkou. Obočí jsem také hnědošedou barvou trošičku zvýraznila. Jelikož vytváří pohled, takže je velmi důležité. Na tváře přišla tvářenka a jako vždy zafixování minerálním pudrem. Na rty jsem použila tmavě malinovou rtěnku, a to vše jsem zafixovala termální vodou ve spreji, tato voda hydratuje a fixuje celý make-up. Na léto je to perfektní pomůcka. Paní Jana po líčení nádherně prokoukla. Zde je potřeba zdůraznit, že na jakékoliv líčení není nikdy pozdě,“ uzavřela s úsměvem popis procesu Hana Ondrejová.

 

4. krok: barvení, stříhání a styling

Vlassalon ve Fanderlíkově ulici byl vrcholem snažení této proměny. Zde probíhají veškerá vlasová kouzla pod vedením majitelky Andrei Furiakové, která se na nás již po dlouhém čase také moc těšila. Jana Kurková do kadeřnictví občas dochází, ale bojí se experimentovat, takže střih má plus mínus stále stejný. Vlasy jí barví její dcera, ale jednoznačně potřebovaly oživit. „Jemnější vlasy v délce po ramena v přírodním odstínu byly u hlavy hodně šedivé. Stávající střih byl potřeba moderněji upravit. A co se týče barvy, bylo nutné dodat potřebnou jiskru. Vlasy jsem tedy zkrátila na kratší mikádo a barvu oživila měděným odstínem a doplnila světlým melírem, který paní Janu příjemně rozzářil a celý účes tak působil velice svěžím dojmem. Styling byl pak jednoduchý a rychlý, stačilo vyfoukat přes velký kartáč do objemu. Střih je velice praktický na úpravu, takže s ním paní Jana nebude mít žádné starosti, stačí vykoukat, případně vyžehlit a bude hotovo,“ popsala jedním dechem celý proces kadeřnice Andrea Furiaková.

 

5. krok - odhalení a fotografování

Jana Kurková si celý den naplno užívala, nechala se unášet příjemnou atmosférou a naprosto se vžila do své role, kdy měla za úkol jediné, a to nechat se hýčkat a opečovávat. Líčení a změna účesu probíhaly před zahaleným zrcadlem, takže neměla tušení, co se s ní děje. Jediné, z čeho měla obavy, byl účes. I když to někdy vypadá, že dlouhým vlasům odzvonilo, změnu „na ježka“ naprosto vylučovala, což se samozřejmě nestalo.

Jakmile byly všechny fáze změny vizáže hotové, mohlo se přejít k odhalení. Jako překvapení se v této fázi PROMĚNY IMAGE přišla podívat i dcera s vnučkami. Ve chvíli, kdy bylo zrcadlo odhaleno, neskrývala červnová vítězka nadšení. Byla svým vzhledem naprosto okouzlena a její rodina stejně tak. Při focení byste ji měli vidět, bez nadsázky působila jako filmová hvězda. Více posuďte sami.