Krátkou sondu do názorů Prostějovanů učinil Večerník během uplynulých dní. Ptali jsme se jich, která koupaliště během letních měsíců upřednostňují. Mnohé odpovědi na první pohled překvapily, nicméně odpovídají realitě. Každé zařízení tohoto typu je totiž v Prostějově specifické a z tohoto hlediska i různě oblíbené.

 

„Já to mám celkem těžké. Ráda plavu, ale to se v krasickém aquaparku nedá, takže pravidelně chodím do Vrahovic. Jenže moje dvě děti zase upřednostňují aquapark, jelikož je tam hodně vodních atrakcí a hlavně velký tobogan. Takže pokud je po delší dobu v létě hezky, tak to střídáme,“ svěřila se Petra Nádvorníková z Prostějova. To jiná žena byla mnohem striktnější. „V aquaparku si prostě nezaplavete a tím to pro celou naši rodinu končí. Navíc když je horko, tak je tam hlava na hlavě, což osobně nesnáším. Chodíme na vrahovické koupaliště, které se mi zdá mnohem příjemnější, obzvláště v posledních dvou letech, co ho rekonstruovali. Ovšem teď tak poslední dva nebo tři roky občas zajedeme i na plumlovskou přehradu. Letos jsme tam byli už několikrát, a to hlavně proto, že tam vás nikdo nekontroluje, jestli máte nějaké potvrzení kvůli covidu, nebo ne,“ řekla Večerníku Šárka Doležalová.

Podobně vypovídali i další dotázaní. Prostějované se většinou shodli na tom, že aquapark v Krasicích je vhodný k návštěvě v případě, že máte malé děti. Plavci ovšem dávají přednost Vrahovicím, dokonce i vesnickým koupalištím v regionu, ale i plumlovské přehradě. „Cítím se na koupališti nesvůj, když je tam hodně lidí. Proto ani v Prostějově na žádné nechodím. Pravidelně jezdím přes léto do Stražiska. Je to malebné a takové rodinné koupaliště, navíc s padesátimetrovým plaveckým bazénem. Sice je v bazénu poměrně studená voda, protože se neustále mění, ale komu by to v létě vadilo,“ soudí František Dohnal z Prostějova.

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & KDE SI ZAPLAVAT... najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 21. června