Léto je tu! Už v pátek 11. června otevřelo své brány oblíbené koupaliště ve Stražisku. Připraven je i biotop v Otaslavicích, který by měl svůj provoz oficiálně zahájit tuto sobotu. Naopak v Laškově pro letošní sezónu s koupáním nepočítají. A jak to bude v Nezamyslicích?

 

Od předminulého pátku má koupaliště ve Stražisku otevřeno o víkendu vždy od 9:00 hodin, v pracovní dny pak od 14:00 hodin. I zde se však stále musí řídit aktuálně platnými vládními nařízeními. „Ke vstupu na koupaliště musíte mít s sebou buď potvrzení zaměstnavatele nebo či školy o podstoupení testu, potvrzení o prodělání nemoci covi-19 v posledních 180 dnech, potvrzení o očkování, nebo konečně čestné prohlášení,“ upozornila starostka Stražiska Markéta Dvořáková.

Na otevření se chystá také biotop v Otaslavicích. „Fakticky jsme otevřeli uplynulou sobotu, slavnostní akce u příležitosti oficiálního otevření bude připravena na tuto sobotu 26. června,“ prozradil starosta Otaslavic Marek Hýbl s tím, že novinkou pro letošní sezónu bude nové workoutové hřiště, které obec nechala vybudovat přímo v areálu přírodního koupaliště.

Nečekaným způsobem se vyvinula situace v Laškově. „Biotopové koupaliště u nás pro letošek neotevřeme, nemělo by to cenu. Naše obec bude o prázdninách kvůli budování kanalizace a silničním uzavírkám pro návštěvníky zcela nedostupná. Dostanou se do ní pouze místní,“ vysvětlil starosta Laškova Ladislav Jedlička.

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & KDE SI ZAPLAVAT... najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 21. června