Za účasti prvního náměstka Jiřího Pospíšila se ve středu 16. června uskutečnilo slavnostní předání maturitních vysvědčení studentům Střední zdravotnické školy Prostějov. Pan první náměstek ve svém projevu především ocenil pomoc studentů v prostějovské nemocnici během pandemie covid-19 a předal jim děkovný list, který podepsal i primátor František Jura.

Hlavní projev pak držel ředitel školy Martin Mokroš. Upozornil na to, že je o něm známo, že je velkým hokejovým fandou, proto studijní období tohoto ročníku přirovnal k hokejovému utkání, kdy se v první třetině všichni seznamovali s ledem, v té druhé byli pod tvrdým tlakem soupeře v podobě covidu a v té třetí vstali jako Fénix z popela a nasypali soupeři několik gólů v podobě pomoci v nemocnici a jiných sociálních zařízeních. A tím zvítězili. „Ne vždy se podaří v životě zvítězit a že by na to měli být absolventi připraveni. Kdykoliv se na mě a na mé kolegy můžete obrátit jako na své bývalé trenéry,“ vzkázal.

Dle všech přítomných se akce povedla a byla nejen důstojná, ale zároveň i vtipná. Teď je už jen na absolventech školy, jak se jim bude dařit v životě.