„Tak prostě není zapotřebí příliš času ani příprav, stačí chuť a odhodlání udělat něco pro dobrou věc,“ shrnul krátce ředitel školy Roman Pazdera výsledek téměř bleskové akce, sbírky „Na pomoc jižní Moravě“.


„Den po ničivém řádění tornáda na jihu naší země nikdo nemluvil ve škole o ničem jiném a v očích i těch nejmenších školáků jste mohli číst úzkost, obavy a soucit. Pomáhat různým organizacím či charitám, dětem i dospělým, je na naší škole dlouholetou tradicí, předáváme nejen peníze, ale i například hračky, oblečení, brýle, pet vršky. Věnovali jsme finanční obnos i třem rodinám po výbuchu pyrotechniky v Mostkovicích, v dubnu během rotační výuky jsme vybrali 11 145 korun a zaslali nadaci Život dětem,“ prozradil ředitel školy.
Proto s uspořádáním sbírky neváhali na ZŠ Melantrichova ani teď. „Hned v pondělí osmadvacátého června jsme se telefonicky spojili s Obecním úřadem Hrušky a dohodli podrobnosti i způsob předání peněžité pomoci. Moc si vážíme rodičů našich žáků, jež nás v tomto směru podporují a obratem poslali nemalé finanční příspěvky. Vážíme si také žáků, kteří vybrali peníze ze svých pokladniček i zaměstnanců, kteří jdou dětem příkladem a lhostejnost je jim cizí,“ vzkazuje Roman Pazdera.
Prioritou letošního závěru školního roku se tak nestalo předávání vysvědčení, ale přeposlání částky 52 491 korun do obce Hrušky. „Děkujeme moc,“ dodal ředitel školy.