Hoďte se do gala a vyrazte na kopec! I tak mohlo znít heslo sobotního odpoledne těsně před startem letních prázdnin. Motýlků a šatiček však netřeba. Ne, děti (i dospělí, pokud chtěli) se zde více uplatnili v maškarních kostýmech. A tak se Stínava načas proměnila v obec plnou pirátů nebo princezen.


Právě pro malou drobotinu obec spolu s hasiči připravila dětský den plný her i tance. O ten se staraly dvě předtanečnice a DJ-pirát. „Tak a jdeme soutěžit o sladkosti. Tedy kromě mých dcer, ty už zásobu sladkostí dopředu vyčerpaly,“ hlásal rozverný DJ, který energicky řídil dětskou diskotéku.
Kromě tančení však děti čekalo také například házení na cíl, malování na obličej a obří skluzavka. Vzhledem k dešti, který akci předcházel, se nakonec jednalo o skluzavku vodní. „Alespoň se ale pročistil vzduch, hned to bylo příjemnější,“ poznamenal za místní hasiče jejich starosta Michal Burget. S průběhem byl spokojený. „Sami lidi zpětně hodnotili událost jako povedenou, děti byly nadšené. Za nás tedy spokojenost,“ vzkazuje Burget.
Podle toho to taky na místě vypadalo: dobrá nálada, pohoda. „Byli jsme zde už minulý rok, dcera se tedy hodně těšila. Třeba na malování a taky na skluzavku,“ sdělila Večerníku Martina, jedna z maminek.
Událost měla navíc i charitativní podtext. Lidé tak útratou za občerstvení připravené hasiči a taky dobrovolným vstupným pomohli. „Krátce před začátkem akce jsme se dohodli, že veškerý výtěžek a vstupné spolu s penězi od obce půjdou na oblast na jižní Moravě postiženou tornádem,“ informoval Michal Burget.