„V sobotu 19. června se sešli v Areálu Bloudníku Víceměřičtí, aby si vzájemně poměřili svůj kuchařský um a vytříbené chutě při vaření kotlíkových gulášů již na 3. ročníku GULÁŠVARU. Vzhledem k tomu, že po koronavirovém rozvolnění je všude spousta akcí, byla tato událost tentokrát komorní, pouze s účastí domácích kulinářů. Z celkového počtu osmi družstev, kromě rodinných a přátelských týmů, se do vaření pustili i zahrádkáři, hasiči, seniorky z klubu, ale i tým uživatelů našeho sociálního zařízení.

Po vylosování míst a přípravě přírodních kuchyní se v devět hodin pustili do vaření, aby potom po dvanácté hodině předložili své „vytuněné majstrštyky“ odborné porotě. Mezitím už guláše mohli ochutnávat i diváci. Na rozdíl od předešlých ročníků byla letos většina těch, co si brali jen degustační malé porce, aby sami mohli ohodnotit guláše od více týmů. Ať si přítomní kupovali malé, či normální porce, tak než porota v odděleném prostoru rozhodla, měli všichni vyprodáno.
Při závěrečném vyhlašování výsledků byly věcnou cenou, diplomem za účast a dřevěnou pamětní vařečkou odměněny všechny týmy, ale vítězové mohli být jen tři. Bronzovou pozici získal tým Patrioti za hovězí guláš, ze stříbra se radovali Hasiči za vepřový guláš, ale nejlepším gulášem byl pro rok 2021 „Hovězí guláš na černém pivu“ od NDV teamu pana Francla.
Všem vítězům, ale i těm, kteří se neumístili na bedně, gratulujeme, protože podle návštěvníků i poroty opravdu i tentokrát nebylo špatného guláše!“
Marcela Iránková, Obecní úřad Víceměřice