K téhle dívce míří velká gratulace! Ve skutečně silné konkurenci dvanácti semifinalistek Miss ČR se podařilo Tereze Žákové (19) obsadit třetí místo a díky tomu se sympatická a velice aktivní absolventka RG a ZŠ města Prostějova podívá do finále naší nejprestižnější soutěže krásy. Je to přitom už dlouhých osm let, co se něco podobného dívce z Prostějova podařilo naposledy. V roce 2013 se ve finále stejné soutěže představila Zuzana Juračková.

 S Terezou Žákovou (19) se čtenáři PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku setkali už loni na podzim díky jejímu úspěchu v soutěži Miss OK, kde v konkurenci dívek z celé ČR získala titul Miss OK Face. Tím to ovšem v případě dívky, jež letos úspěšně odmaturovala na RG a ZŠ města Prostějova, rozhodně neskončilo. Přes on-line castingy a výběrová kola se jí podařilo proniknout do semifinále Miss ČR. Tomu předcházelo soustředění, v rámci něhož všechny pohledné semifinalistky vystoupily na přehlídce ve firmě Pražská čokoláda – Steiner & Kovarik a v rámci projektu Počítače dětem předaly výpočetní techniku obyvatelům dětského domova v Klánovicích.
Během semifinálového večera se dívky postupně představily ve třech disciplínách, jimiž byly promenáda v šatech od módního návrháře, promenáda v plavkách a volná disciplína. „Jako volnou disciplínu jsem zvolila ukázku bojového umění. Byl to nepopsatelný zážitek, a když vyhlásili moje jméno, tak jsem nevěřila vlastním uším, protože konkurence byla opravdu veliká,“ popsala své pocity Tereza Žáková, kterou následně čekal rozhovor ve Snídani s Novou, na Evropě 2 a na Frekvenci 1.
I další její program bude více jak nabitý. Nyní ji do konce prázdnin čeká řada focení a přehlídek. První zářijovou sobotu by se pak měla konat soutěž miniMISS a miniMISSák Šmoulíkov, kterou ve spolupráci s dalšími organizuje v podniku, kde řadu měsíců brigádničila. Následně coby úspěšná maturantka nastoupí na vysokou školu, přijata již byla na Přírodovědeckou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Na konci října by ji pak mělo čekat finále Miss ČR. „Půjdu do něj s odhodláním si ho pořádně užít, ať už to dopadne jakkoliv,“ uzavřela Tereza Žáková.