Velice příjemné a roztomilé odpoledne strávily v neděli desítky dětí nejrůznějšího věku ve Výšovicích. Zdejší obecní úřad společně s kulturní komisí uspořádal v pořadí již třetí ročník Putování za pohádkou. Přestože akci zrovna nepřálo počasí, organizátoři ji na poslední chvíli upravili a těšili se obrovskému zájmu dětí a jejich rodičů.

„Akce bude, máme připravenou „mokrou“ variantu. Pohádková stezka měla být původně čtyři kilometry dlouhá a děti měly pohádkové postavy poznávat na polních cestách a v lese. Nakonec jsme akci takzvaně uklidili pod střechu. Využili jsme fotbalové hřiště, odkud se děti a jejich rodiče přesunuli do kulturáku a na zámek,“ sdělil starosta Výšovic Jakub Haluza Večerníku asi hodinu před startem akce, kdy z nebe lilo jako z konve.

Nakonec se ale v průběhu nedělního odpoledne počasí umoudřilo a i přes občasné dešťové přeháňky přitáhlo Putování pohádkou velmi početnou účast. Na výšovickém hřišti si děti mohly pod dohledem Vinnetoua zastřílet ze vzduchovky, poté je už však čekaly pohádkové postavy. V kulturáku a na zámku plnily děti úkoly ve spolupráci s mlynářem, vodníkem a čertem, řezaly poleno s Lotrandem a Zubejdou a setkaly se při různých soutěžích s králem, princeznou, Shrekem a dalšími postavičkami z pohádek či novodobých seriálů. U každého stanoviště získali všichni účastníci z řad drobotiny něco sladkého na zub. „Já jsem malej, ale šikovnej,“ zubil se na děti čert z Troškovy Princezny ze mlejna. Akce měla obrovský úspěch.