Stovky dětí i dospělých strávily o uplynulých víkendu nádherný den na fotbalovém hřišti v Hrubčicích. Místní spolek chovatelů zakrslých králíků teddy od Princezny ve spolupráci s kolegy chovateli ze spolku Teddy od Týnky z Kdyně u Domažlic uspořádali Zábavnou sobotu plnou atrakcí, soutěží, her a samozřejmě vystavovaných králíčků. A nejenom to. Do Hrubčic v sobotu zavítala také chovatelka dvou kříženců vlka, které si návštěvníci akce mohli i pohladit nebo se s nimi vyfotografovat.  

„Dlouhou dobu se žádné akce nemohly pořádat kvůli covidu, tak jsme přemýšleli, co kromě tradiční výstavy v Plumlově a Prostějově udělat pro veřejnost. Rozhodli jsme se společně s přáteli ze stejného spolku z Kdyně u Domažlic, že zorganizujeme dětskou akci tady v Hrubčicích a to stejné pak v srpnu v Čechách,“ prozradil Večerníku přímo na místě Vlastimil Suchý, hlavní organizátor akce. Jak vzápětí zdůraznil, Zábavná sobota v Hrubčicích nebyla jen o výstavě zakrslých králíčků. „Pojali jsme to jako zábavný den pro děti i dospělé. Není zde dnes žádná porota, aby hodnotila králíčky. Instalovali jsme tady samozřejmě hodně provizorních výběhů s těmito zvířátky, ale jen pro potěchu dětí, které si je smějí pod dohledem chovatelů i pohladit a pomazlit se s nimi. Jinak tu dnes máme spoustu jiných atrakcí. Tou největší je účast dvou vlčích kříženců, pak je zde skákací hrad, soutěže v hodu šipkami, dětské skákací míče a kdo chce, může si nechat pomalovat obličej. K tomu všemu jsou zde stánky s bohatým občerstvením a cukrovou vatou,“ popsal Suchý.

Největší atrakcí sobotního zábavného dne v Hrubčicích byla bezesporu účast chovatelů křížence vlka! A hned dvou... „Je to neuznané plemeno vyšlechtěné křížením vlka a saarloosova vlčáka. Byl vyšlechtěn v Holandsku, původně jako pracovní pes. Trošku se to nepovedlo, takže je v něm pořád více vlka a je tak velice plachý. Opravdu si vybírají, ke komu půjdou a od koho se nechají pohladit. Dneska tuto možnost v Hrubčicích nabízíme a oba vlčci se k lidem mají, pohladit se nechají,“ nskrývala radost Monika Rousová z Prahy, která má v Hrubčicích kamarády a ráda přijala pozvání na Zábavnou sobotu. Ona sama vyvrátila Večerníku pověst, která vlky běžně provází, totiž že to jsou útočná a krvelačná zvířata. „To je naprostá fáma, vlk nikdy nezaútočí, spíše se stáhne. Vlci ve skutečnosti vůbec bojovní nejsou, jsou plaší a bojácní,“ řekla chovatelka a na závěr prozradila, co její dva vlčí kříženci mají nejradši. „Piškoty možná taky, ale úplně nejraději mají syrové maso. A nejlépe ještě s kůží nebo s peřím od slepice,“ prozradila na svoje vlčky Enza a Anakyna „panička“ Monika Rousová.

Zábavná sobota v Hrubčicích se nadmíru povedla a organizátorům hrálo do not i vydařené počasí. „Objednali jsme si ho,“ loučil se s Večerníkem hlavní organizátor akce Vlastimil Suchý.