Po dlouhých osmnácti měsících se do Prostějova vrátil populární Restaurant Day. Okrašlovací spolek města Prostějova v čele s předsedkyní a hlavní organizátorkou Miladou Sokolovou pořádal tuto populární akci domácích kulinářů naposledy v únoru loňského roku, od té doby k tomu nebyla kvůli koronavirové pandemii příležitost.

V neděli 29. srpna se ale konečně ze zahrádky Národního domu linuly rozličné vůně a početná návštěvnost na sebe nenechala dlouho čekat. Příchozí zamířili ochutnat dobroty všeho druhu, u čehož Večerník, jakožto mediální partner, nemohl v žádném případě chybět.

„Trochu jsem se obávala, že bude špatné počasí, do poslední chvíle jsem proto uvažovala, že celou akci přesuneme dovnitř Národního domu. Sice pár kapek z nebe spadlo, ale nakonec počasí vyšlo a my jsme letošní Restaurant Day mohli nechat na zahrádce Národního domu,“ svěřila se Večerníku Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova.

Poslední Restaurant Day se konal v únoru loňského roku¨. „Od té doby jsme ho kvůli velmi přísným protiepidemickým opatřením zorganizovat nemohli. Jsem tedy osobně ráda, že po tak dlouhých měsících zde máme první postcovidový Restaurant Day, a myslím, že se vydařil,“ mínila v neděli odpoledne Sokolová, která gastronomické setkání již několik let úspěšně pořádá. Jak dále z jejího ohlasu vyplývá, akce se vydařila po všech stránkách. „Musím ale říct, že letos bylo hodně složité tuto akci zorganizovat. Ze sedmnácti přihlášených prodejců jich nakonec přišlo pouze jedenáct. To mě nesmírně mrzí, protože příchozím na poslední chvíli odřekli spoustu zajímavých pokrmů nebo dalšího sortimentu. Museli jsme se tak dnes spokojit s menší nabídkou než v uplynulých letech. Přesto se domnívám, že lidé byli spokojeni s tím, co se jim dnes na zahrádce Národního domu nabídlo. Tradičně se zde grilovaly chobotničky, prodávaly se tady za velice příznivé ceny miniburgry, cukroví, dortíky, fazole v pikantní omáčce, makronky, domácí vína i piva, marmelády a podobně. To vše skutečně z domácností šikovných kulinářů a kulinářek,“ popsala Milada Sokolová s tím, že věří v úspěch akce a že si každý návštěvník přišel na to své.

A jaká bude další budoucnost Restaurant Day v Prostějově? „Doufám, že další by se mohl uskutečnit ještě letos, a to na podzim. Zřejmě v listopadu,“ prozradila Večerníku své plány šéfka Okrašlovacího spolku města Prostějov.