Již v tomto týdnu se v Prostějově uskuteční historicky první dvoudenní festival dobrého jídla. Celkem deset místních restaurací a kaváren si nachystalo nejrůznější dobroty. Je jen na vás, do jakého podniku zavítáte, co ochutnáte či vypijete a kde se budete bavit.

 

Tento speciální food-kulturní festival se v Prostějově uskuteční poprvé. „Akci jsme plánovali už na loňský rok, ale bohužel nebylo možné ji kvůli epidemickým opatřením uspořádat. Myšlenku jsme ale nevzdali, a tak s tímto pilotním projektem přicházíme letos. Budeme potěšeni, pokud se společně s námi zapojíte do zcela nového projektu, který má za cíl oživit centrum našeho města a pobavit hned několika způsoby nejen Prostějovany, ale i příchozí návštěvníky,“ prozradila Milada Sokolová, náměstkyně primátora Statutárního města Prostějov. Tato premiérová akce propojí originální gurmánské pochoutky a kulturní program.

Návštěvníci se mohou těšit na jednohubky nebo výborné degustační menu. Deseti zapojenými podniky do toho ojedinělého projektu, které můžete během dvou dnů navštívit, jsou: Art-kavárna Avatarka, Cafe Atrium, CASA HABANA, Daniel‘s kitchen, Kavárna Prostor, Kavárna V Uličce, Národní dům Prostějov, Pall a Chinky, Restaurace U Ječmínka a TOWER Cafe & Cocktail bar. „Zároveň před těmito podniky budou vystupovat místní umělci. V těchto restauracích a kavárnách budou k dispozici tištěné brožurky s nabídkou pochoutek včetně doprovodného kulturního programu. Součástí brožurky je i mapa s vyznačením zapojených restaurací a kaváren. Na webu města máme k dispozici brožurku v elektronické podobně, takže bych doporučovala, aby si ji účastníci stáhli například do chytrého telefonu,“ řekla Milada Sokolová. Vezměte rodinu či přátele a vyrazte objevovat chutě, které třeba ještě neznáte, a užijte si tak příjemné chvíle. „Věřím, že po dnech boje s koronavirem si všichni zasloužíme trochu si užít,“ dodala Sokolová.

 

KDY: PÁTEK 17. a SOBOTA 18. ZÁŘÍ 2021

KDE: CENTRUM MĚSTA PROSTĚJOVA

 

36 festival