Sbor dobrovolných hasičů Jednov přivítal spolu s dětmi nový školní rok již tradičně populární akcí. Na hřišti byla připravena spousta aktivit, jezdilo se na koni, malovalo na keramiku i na obličej a odvážní si mohli prohlédnout i dravce. Pohodovou atmosféru doprovázel fakt, že uplynulou sobotu šlo o kulaté jubileum. Takto se v Jednově bavili už podesáté. A Večerník u toho nechyběl ani letos.

Na své si v sobotu 11. září přišli malí i velcí. Mimo projížďky na koních bylo možné vidět králičí drezuru, dravčí let či kozí farmu. Během dne přijeli hasiči z Protivanova, aby předvedli svoji techniku a děti naživo viděly, co se stane, když budoue hasit hořící pánev vodou…

Příchozí návštěvníky zaujala ukázka westernových a historických zbraní Klubu Vojenské Historie Prostějov, ale i přehlídka motocyklů členů Honda Shadow Owners Club. K vidění byly také rádiem řízené modely letadel, vrtulníků a dronů, takže o zábavu bylo vskutku postaráno.

Děti nejvíce bavily bláznivé účesy, jejich barva vlasů se změnila nejen na fialovou, zelenou, červenou… Velká fronta vznikla také na malování obličeje. Během odpoledne došlo na losování tomboly a hlavní výhrou byla campingová sada se stanem, ešusem i spacákem, k dalším cenám patřila koloběžka a tablet. Děti bavil i velký bublifuk a také keramické tvoření. Velký zájem vzbudil klaun, který dětem na přání modeloval zvířátka z balónků.

„Moc se mi tu líbí, všechno mě baví, teď jsem byla na skákacím hradu,“ povídala Anička. A akce bodovala i u dospělých. „Jsme tu poprvé a dětem se tu líbí, to je důležité. Zrovna si půjdou dcerky nechat malovat na obličej a mají už nabarvené vlasy. Je tu pohoda, taková akce je fajn,“ komentovala maminka Markéta Blatnerová. Spokojená byla i Blanka Bydžovská. „Jsem tu s vnučkou a ani jí nechybí maminka, jak je u vytržení. Hasiči se musí podporovat a jsem za takovou událost vděčná, je tu vždy spousta lidí, příjemné prostředí,“ svěřila se. Spokojení byli také sami hasiči. „Návštěvnost je letos parádní, takový zájem jsme nečekali. Mysleli jsme, že kvůli covidu se lidé budou více bát, předčilo to naše očekávání,“ konstatoval radostně organizátor Miroslav Hofman.