Tahle značka je prostě kult. Mnozí z jejích skalních příznivců jsou dokonce přesvědčeni, že je lepší být smutný v BMW než veselý v MHD. Už potřetí se o předminulém víkendu do plumlovského kempu Žralok sjeli fandové, pro něž „bavorák“ znamená mnohem víc než jen kvalitní auto se silným motorem. A u toho Večerník prostě nemohl chybět!

Když se před více jak deseti lety poprvé sjeli do kempu u Podhradského rybníka v Plumlově majitelé východoněmeckých Trabantů, rozhodně nemohli tušit, že jednou na totéž místo budou ve velkém mířit také řidiči západoněmeckých BMW. Pokud jde o pořizovací cenu či celkové renomé, dělí obě značky široká propast. Nátura jejich skutečných příznivců se však zas až tolik neliší. V obou případech jsou to pohodáři, jimž se jejich tolik oblíbené auto stalo příležitostí, jak potkat stejně „postižené“ kamarády.  

Vozidla s modro-bílým „koláčem“ ve znaku, jenž odkazuje na bavorskou vlajku, se do Plumlova sjela letos už potřetí. Ani letos při této příležitosti nechyběla spanilá jízda či soutěže v různých kategoriích o poháry. Letošní novinkou byla možnost vyjet si ve vypůjčených sportovních modelech BMW M4 či M5.

„Zaregistrovalo se devětašedesát účastníků, celkem sem dorazila zhruba necelá stovka aut. Loni byla účast vyšší, myslím, že letos to dost ovlivnilo počasí. Jinak jsme tu ale spokojeni a příští rok dorazíme zase. Jen jsme se rozhodli termín přehodit už na srpen,“ konstatoval Martin Staněk z pořádajícího klubu BMW Morava, který už vymýšlí novinky pro příští rok. „V rámci doprovodného programu bychom rádi zajistili vyhlídkové lety vrtulníkem. Přistávat by mohl přímo v kempu Žralok,“ navnadil Staněk.