S velkým nasazením a bez nároku na honorář se pustil organizátorský tým do náročných příprav premiérového ročníku soutěže Miss a Missák Šmoulíkov. Klání zažilo svoji velkou premiéru v prostějovském dětském zábavním centru první zářijovou sobotu. Zapojily se do něj děti ve věku od 3 do 13 let, které se v celkem třech kategoriích ucházely o přízeň poroty.

Účastníci soutěžili ve schopnosti prezentovat sami sebe v promenádách ve společenském oděvu či kostýmech a ve starší kategorii také volnou disciplínou. Porota si rovněž všímala zdravého sebevědomí dětí a jejich zlepšování se v soutěži. Klání bylo protkáno módními přehlídkami od návrhářky Soni Bartůskové, firmy Koutný a butiku EaL móda. Představila se také prostějovská ZUŠ s tanečním vystoupením.

„Pro mě osobně byla nejtěžší domluva s rodiči. Zatímco u některých šlo všechno jako po másle, s některými jsem se nemohla vůbec spojit, což pro mě bylo velice důležité,“ prozradila Večerníku hlavní organizátorka celé soutěže Tereza Žáková, která měla naopak radost z celého kolektivu, s nímž na přípravách spolupracovala. „Odvedl spoustu práce a vždy jsem se na něj mohla spolehnout. Ostatně jej tvořili moji známí, kteří akci věnovali celé dva dny života bez nároku na honorář,“ pochvalovala si Žáková, kterou rovněž nadmíru potěšily ohlasy rodičů.

„Ještě několik dní po soutěži mi chodily krásné zprávy s poděkováním. Za sebe bych kromě organizátorů chtěla poděkovat také majitelům Šmoulíkova a četným sponzorům, díky nimž ani jeden soutěžící neodešel s prázdnou,“ vzkázala hlavní organizátorka, která se už pomalu začíná připravovat na příští ročník. „Přála bych si, aby byl minimálně stejně tak skvělý jako ten letošní. V organizačním týmu mě v příštím roce doplní a své zkušenosti bude chlapcům předávat finalista Muže roku 2021 Marek Hloch,“ uzavřela Tereza Žáková, která se sama právě v těchto dnech uchází o prestižní titul Miss České republiky. 

 

Výsledky:

Holčičky (3–7 let)

1. Sofia Anna Benedek (6)

2. Josefínka Zemánková (3)

3. Sofie Emilly Dostálová (5)

Holčičky (8–13 let)

1. Nikola Snášelová

2. Klaudie Zavřelová

3. Kateřina Kovářová

Chlapci:

1. Ondřej Zubík (3)

2. Jaroslav Kašpar (4)

3. Matias Navrátil (9)