V Domově seniorů v Nerudově ulici byla uplynulý pátek velká sláva. Úctyhodné 101. narozeniny zde oslavila Květoslava Přidalová pocházející z Křelova na Olomoucku. Čiperná stařenka nestačila přijímat zástupy gratulantů, mezi nimiž se objevil samozřejmě i primátor Prostějova František Jura. Ten dorazil za oslavenkyní s lahví vaječného likéru!

 

„Od loňské návštěvy, kdy paní Přidalová slavila kulatiny, si pamatuji, že má velice ráda vaječný likér,“ vysvětlil Večerníku první muž Prostějova. František Jura pak kromě „vaječňáku“ předal oslavenkyni kytici a další drobné dárky. „Paní Přidalové se v posledních měsících rapidně zlepšilo zdraví. Ještě nedávno jezdila jen na vozíčku a teď přišla přijímat gratulace po svých. Je velice čiperná a vnímavá,“ podotkla Helena Vránová, která byla dočasně pověřena řízením Domova seniorů v Nerudově ulici v Prostějově.

„Věděla jsem, že mi přijdou blahopřát a tak jsem svým spolubydlícím prostě utekla sem do společenské místnosti. Jo, po svých, docela mi to jde,“ smála se Květoslava Přidalová, která se nejen Večerníku svěřila, že se zajímá o dění u nás i ve světě. „Ráda se dívám na televizi, hlavně na zprávy. Přečtu si ale i dobrou knížku nebo noviny a vášnivě ráda luštím křížovky,“ prozradila na sebe 101letá oslavenkyně.

Květoslavě Přidalové poblahopřáli kromě primátora Františka Jury a ředitelky Heleny Vránové i zaměstnanci Domova seniorů v Nerudově ulici. „Za rok se tu opět sejdeme,“ uzavřel primátor Jura větou směrovanou k oslavenkyni, se kterou setrval v krátkém rozhovoru.