Exkluzivní soutěž PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku s Petrem Sokolem už poznala všechny své vítěze a ceny byly záhy rozdány. Výhercům je přišel v pátek hodinu po poledni předat do redakce Večerníku osobně kandidát do voleb do Poslanecké sněmovny za koalici SPOLU. Vysokoškolský učitel Petr Sokol věnoval výhercům tří kol vícechodové menu v Národním domě, šéfredaktor Petr Kozák přidal celoroční předplatné nejčtenějšího regionálního periodika.

Dlouhodobé soutěže s Petrem Sokolem se zúčastnily desítky čtenářů Večerníku, kteří museli správně odpovědět na položenou anketní či vědomostní otázku související se životem v naší zemi nebo blížícími se volbami. Většina soutěžících vždy odpovídala správně, vyhrát hodnotné ceny ale mohli jen tři, shodou okolností všichni z Prostějova. Vítězem prvního kola se stal Pavel Winkler, druhé dějství ovládl David Navrátil a závěrečné klání si pro sebe uzmula Kateřina Karhanová.

„Tato soutěž mě velice bavila a přiznám se, že to nebylo mé první vítězství s Večerníkem. Dokonce jsem před pár lety vyhrál dárkový koš právě od Petra Sokola! Soutěžní otázky nebyly pro mě těžké, odpovědi jsem věděl hned a okamžitě jsem je také poslal. Jsem rád, že se na mě usmálo štěstí a jídlo v Národním domě si určitě vychutnám,“ svěřil se úvodní šťastný vítěz Pavel Vinkler, který od vysokoškolského učitele získal již zmíněné vícechodové menu v Národním domě v Prostějově.

„Ani pro mě nebyly otázky moc složité a jsem ráda, že se jsem na poslední chvíli taky vyhrála. Ráda jsem se s panem Sokolem potkala a povykládala si. Je to milý člověk. Já osobně k volbám určitě půjdu, ale ještě nejsem úplně rozhodnuta, komu dám svůj hlas,“ prozradila Večerníku Kateřina Karhanová, která se rovněž těší na hostinu v Národním domě.

Stejně jako vládce prostředního kola David Navrátil, který se na slavnostní vyhlášení v redakci Večerníku nemohl uplynulý pátek z pracovních důvodů dostavit. I za ním ale samozřejmě putují ceny v podobě hostiny v Národním domě a předplatného Večerníku. „Podobné soutěže vymýšlím velmi rád a ještě radši se pak setkávám s lidmi, které mohu podarovat nějakými cenami. Osobně věřím, že připravené menu v Národním domě bude výhercům chutnat. Já možná přijdu také, koupím si večeři sám a budu pozorovat, jak všichni tři výherci hodují u vedlejšího stolu,“ smál se těsně po předání cen Petr Sokol, kandidát na poslanecké křeslo za koalici SPOLU.