Opuštěným pejskům se podaří splnit jejich sen i letos! Na konci uplynulého týdne se přece jen podařilo vybrat více než 45 000 korun, které byly nezbytné pro vznik nového charitativního kalendáře pro rok 2022. Ten připravuje Útulek Voříšek z Čech pod Kosířem. Pokud chcete přispět, stále máte šanci. Peníze můžete až do středy 13. října posílat prostřednictvím internetového portálu www.startovac.cz.

 

Útulek Voříšek v Čechách pod Kosířem funguje už 14 let. Na konci roku 2018 pokřtil svůj první kalendář, následně se z toho stala tradice. Kalendář na příští rok bude tentokrát na téma pejsků a jejich životních příběhů. Jeho vznik však byl vážně ohrožen. Peníze na něj se totiž vybírají prostřednictvím portálu www.startovac.cz, kde dlouho nebyla potřebná částka 45 000 korun k dispozici. Přesně týden do konce avizovaného termínu se podařilo vybrat „pouze“ 40 350 korun od celkem 65 lidí. V závěru týdne už bylo vše jinak. Celkem 74 dárců navýšilo tuto částku na 54 850 korun.

Děkujeme všem, kteří podpořili náš nápad vytvořit a rozšířit mezi vás kalendář pejsků z útulku Voříšek, které člověk týral, opustil a zlomil jim krásnou psí duši,“ vzkazuje Leo Dostál s tím, že z prodeje kalendáře budou moci majitelé útulku financovat potřebné opravy, nákup zdravotnických a veterinárních prostředků a náklady spojené s veterinárním ošetřením pejsků a v neposlední řadě také provozní náklady, mezi něž například patří účty za elektřinu.