Po každé pracovní rutině nebo i v mezičase naše tělo i mysl ocení odpočinek, pokud je to navíc formou cvičení a můžeme tak posílit své tělo, uděláme jedině dobře. Jednostranné pohyby v zaměstnání nejsou pro nás dobré, proto si najděte denně pár minut na cvičení a uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe a zabráníte špatnému držení těla či jiným problémům. Mimo jiné uvolníte i stres a napětí. Přitom není potřeba hned chodit do posilovny. V dnešním šestaosmdesátém dílu se zaměříme stejně jako minule na posílení spodní části břicha. Pojďme tedy na to!

 1. Jako první je potřeba se vždy rozcvičit, rozcvička je základ a měla by předcházet úplně každému cvičení. Následně si pusťte nějakou oblíbenou hudbu a můžeme začít. Položíme se na záda a zvedneme nohy jakoby do svíčky (viz. foto). Nyní se od břicha začneme pomalu nadechovat. Dech postupuje směrem od břicha do žeber, kde máme pocit, že se žebra otevírají do široka, dech však nezastavujeme, ale postupuje stále směrem nahoru. Pak pomalu vydechneme.

2. Tento cvik je ohromný na posílení spodní části břicha. Bedra tlačíme celou dobu do země, lopatky leží také na zemi a zvedneme krční páteř, avšak do prodloužení zad včetně krku, kolena máme propnutá. Ruce máme v týl. Nyní začneme stříhat nůžky nahoru a dolů (viz. foto). Cvik opakujeme dvacetkrát za sebou na každou nohu, postupně můžeme zvyšovat počet opakování.

3. V dalším cviku přejdeme do počáteční pozice (viz. foto). Nyní se od břicha začneme pomalu nadechovat. Dech postupuje směrem od břicha do žeber, kde máme pocit, že se žebra otevírají do široka, dech však nezastavujeme, ale postupuje stále směrem nahoru. Pak pomalu vydechneme.

4. Nyní opět tlačíme bedra do podložky, lopatky leží na zemi a zvedneme krční páteř do prodloužení zad, ruce máme v týl a začneme šlapat na kole (viz. foto). Cvik opakujeme dvacetkrát za sebou taktéž na každou nohu. U cvičení vás může pálit břicho, což není na škodu. Během něj pravidelně dýcháme, po tomto cviku budete mít po pravidelném cvičení krásně pevné břicho. Nezapomínáme na závěrečný strečink, ať nás následně nic nebolí.

Závěrem si za odměnu zatleskejte. A já se těším zase příště!

 

Tematickou stranu nejen pro ženy přináší pondělní vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které je v prodeji od 18. října