Tak moc se těšili a zase nic! Už druhý rok po sobě museli v Kostelci na Hané zrušit oblíbený Strašidelný lampionový průvod, na který každoročně vyráželo mnoho desítek dětí v doprovodu svých rodičů. Důvodem je zhoršující se epidemická situace ve městě, kde kvůli covidu většina předškoláků skončila v karanténě.

Lampionový průvod byl naplánován na středu 27. října od 17:30 hodin, sraz měl být před místní radnicí. Jeho zrušení nepřijali mnozí z místních právě s pochopením. „Nechápu, proč to ruší, obzvláště když se jedná o venkovní akci,“ hořekoval jeden z nich.

Zrušení akce však ze všech nejvíc mrzí právě organizátory. „Spoustu jsme toho měli už nachystáno a teď to bohužel přijde vniveč. Nicméně hodně lidí ze spolků, které akci spolupořádají, je nemocných. Ani děti na tom nejsou nejlépe, ostatně tři ze čtyř tříd v naší mateřské školce skončily kvůli covidu v karanténě. Za těchto okolností bychom nedokázali zajistit organizaci na patřičné úrovni, navíc nechceme přispět k dalšímu šíření nemoci,“ vysvětlil starosta Kostelce na Hané František Horák s tím, že lidé se v daném termínu mohou alespoň přijít podívat na halloweenskou výzdobu prostoru před kosteleckou radnicí.