Po loňském neuskutečněném ročníku se letos drakiády dočkali i v Otaslavicích, kterou již tradičně pořádají místní sokolové za přispění obce. Letos se tak „na homole“ za kostelem mohlo ukázat přes třicet draků, kterým větrné počasí opravdu přálo, navíc bylo nebe téměř bez mráčku a místní děti se tak společně s rodiči a dalšími kamarády mohly vyřádit.

 

V Otaslavicích má drakiáda už dlouholetou tradici. Letos se jednalo už o její jednadvacátý ročník, jenž se bez nadsázky dá považovat za jeden z nejúspěšnějších. Počasí vyšlo perfektně, větrný, ale zároveň teplý slunečný den přilákal za obec řadu místních obyvatel s více než třemi desítkami draků. Všichni zúčastnění se kromě zábavy mohli těšit i na čaj a svařák, dostali také drobnou sladkost. Nedělní odpoledne si tak v Otaslavicích užil každý, kdo nelenil a přišel.

„Letos jsme se po roční pauze zase dočkali tradiční drakiády a snad nám to chtělo vynahradit i zcela perfektní počasí. Děti se v přítomnosti rodičů dlouho bavily, protože draci létali úžasně. Celkově se tu sešlo i velké množství obyvatel, za což jsme moc rádi. Věřím, že si to všichni užili a byli spokojení. Snad budeme moci v těchto tradičních akcích pokračovat i nadále v letošním roce,“ prozradil místostarosta obce a jeden z organizátorů drakiády Mojmír Sokol.