Základní organizace Českého zahrádkářského svazu v Čehovicích uspořádala v sobotu vpodvečer skvělou akci pro veřejnost. Tedy vlastně hned tři! Na dvoře místního obecního domu zahrádkáři nabídli výstavu svých výpěstků a návštěvníci mohli také zhlédnout vydařenou expozici drobného zvířectva. Vrcholem sobotního programu pak byl start lampionového průvodu, kterému pochopitelně vévodily hlavně děti. A u toho prostě Večerník nemohl chybět!

 

Čehovičtí zahrádkáři slaví v tomto roce už 60. výročí založení organizace a tak nebylo divu, že se uplynulou sobotu chtěli veřejnosti představit v tom nejlepším světle. „Během soboty a neděle bude tady v obecním domě probíhat výstava ovoce a zeleniny a také výstava drobného zvířectva. Na dnešní večer jsme také připravili pro malé i velké návštěvníky tradiční vycházku s lampiony po naší obci. Trasa bude osvětlená svíčkami, které po cestě zpátky zhasneme a posbíráme. Je to už čtvrtý ročník této akce, vloni se však kvůli koronaviru bohužel nemohla uskutečnit. Zatím čekáme na tmu, takže do té doby jsme rozdělali táborák a návštěvníci i s malými dětmi si mohou opéct špekáčky,“ sdělila Večerníku přímo na místě Jana Purová, předsedkyně čehovických zahrádkářů.

Zatímco dvůr obecního domu v Čehovicích provoněly opékané špekáčky, děti i jejich rodiče si také se zájmem prohlédli obě výstavy. Ti nejmenší si dokonce mohli pohladit krotké husy, ale i králíčky a další zvířátka. Sobotu i následně neděli si Čehovičtí parádně užili, místní zahrádkáři jim připravili nádherně strávené chvíle.