Prostějovská zima, která s sebou přináší tradiční oslavy a bohatý program až do konce roku, začíná! Již tento pátek se pro veřejnost po roční pauze opět otevře venkovní kluziště těšící se velké oblibě. O zahájení provozu se během slavnostního otevření tradičně postará klub Kraso-bruslení Prostějov a čeká se velký zájem veřejnosti.

 

Zima pomalu přituhuje, a to je to nejlepší období k tomu jít si zabruslit na čerstvý vzduch. V Prostějově bude od 5. listopadu v provozu venkovní mobilní kluziště, které si lidé budou moci užít již pátým rokem. Za tu dobu si kluziště získalo velkou popularitu. „V loňském roce se provoz mobilního kluziště musel kvůli koronavirové pandemii zrušit. Letos jsme rádi a doufáme, že situace bude příznivá. Startuje tento pátek v 15:30 hodin,“ potvrdil Jiří Pospíšil, první náměstek primátora statutárního města Prostějov.

Mobilní ledová plocha bude otevřena právě od 5. listopadu až do 9. ledna 2022. V těchto dnech si můžete přijít zabruslit od 9:00 do 21:00 hodin. Výjimkou pak bude Štědrý den a Silvestr, kdy se bude bruslit pouze do 16:00 hodin. Stejně jako v uplynulých letech jsou na programu i různé akce. „Proběhnou hned čtyři turnaje v curlingu pro nejrůznější věkové kategorie od druhého stupně základních škol a střední školy až po veřejnost, v plánu jsou dvě diskotéky s Pavlem Kovářem a Václavem Kopkou, dvakrát se odehraje tolik oblíbený florbal na ledě pro čtvrťáky i páťáky, následně střední školy a na své si přijde i veřejnost,“ prozradil Pospíšil. „Myslím, že si každý přijde na své,“ dodal náměstek primátora s tím, že veškeré informace a přihlášky na jednotlivé turnaje naleznete na www.sportcentrumddm.cz.

A navrch už na začátku listopadu si všichni návštěvníci mohou dát na zahřátí punč. Dva stánky budou totiž opět stát v blízkosti kluziště po celou dobu jeho otevření.

 

 

43 zima letak